Britanya Parlamentosu Alevi Sekreteryası: Turgut Öker adil yargılanmalı

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun Onursal Başkanı Turgut Öker, Maraş katliamının 37. yılında yaptığı konuşma nedeniyle  hakkında açılan dava nedeniyle yargılanacak.  5 Aralık  Pazartesi günü Saat 10:00’da İstanbul Anadolu Adliyesinde duruşması görülecek. Britanya Parlamentosu Alevi Sekreteryası Başkanı Rt. Hon Joan Ryan, Turgut Öker’in adil yargılanması için ilgili makamlara mektup gönderdi. 

Maraş katliamının 37. yılında yaptığı konuşma nedeniyle hakkında dava açılan ve 5 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak olan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun Onursal Başkanı Turgut Öker’e Britanya Parlamentosu Alevi Sekreteryası’ndan destek geldi.  Britanya Parlamentosu Alevi Sekreteryası Başkanı Rt. Hon Joan Ryan,  Turgut Öker’e destek için ilgili makalara mektubu gönderdi.

Mektupta şunlar ifade edildi:

“Bu yazıyı, Britanya Parlamentosu Alevi Sekreteryası  başkanı olarak, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Sayın Turgut Öker ve arkadaşlarının Türkiye’de yapılacak olan duruşmalarına ilişkin gönderiyorum. Sayın Öker ve arkadaşları 2015 yılında hak kısıtlaması yaşadı. Ve bu nedenle bu yıl Aralık ayında mahkemeye çıkarılmakla karşı karşıya kaldı. Bunun nedeni, Maraş’ta Alevi toplumuna yapılan saldırılarda kaybedilen insanları 37. yılında onurlandırmak.
Geçen Yıl Maraş Valiliğine mektup yazarak 100’den fazla insanın öldüğü ve çok fazla insanın yaralandığı bu trajediden sonra mağdurların yakınları, arkadaşları ve sevenlerinin her yıl dönümünde anma yapabilmesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve imkanlarının  sağlanmasını rica etmiştim.
Sayın Öker Alevi toplumu içinde önemli bir yere sahiptir. Arkadaşlarıyla birlikte Türkiye ve Avrupa’da Alevilerin ve Aleviliğin tanınmasına önemli katkıları olmuştur. Bir insan hakkı aktivisti olarak prensiplerinde eşitlik, dürüstlük ve sosyal adalet inancı vardır.
Sayın Öker ve arkadaşlarının yargılanma prosedürünün adil olarak yapılmasını arz ederim. Türk demokrasisinin Aleviler dahil tüm vatandaşlarının temel haklarına saygı duyması hayati öneme sahiptir.

PİRHA

EN SON EKLENENLER