‘Gaziler değil katiller yargılansın’

Suruç İçin Adalet Platformu, Suruç Katliamı’nda sorumluluğu bulunan Suruç İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal’ın bugün yapılacak duruşmasına çağrı yaptı. Yapılan açıklamada, katliamın üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen dosyada hiçbir gelişme olmadığı gibi gizlilik kararının devam ettirildiği belirtildi. Açıklamada, DAİŞ-Türkiye ve emniyetin ilişkisinin kamuoyundan gizlenmesinin, yeni katliamların önünü açtığı vurgulanırken, sorumluların değil, Suruç gazilerinin soruşturmaların hedefi haline getirildiği hatırlatıldı.

‘Göz yumuldu’

Olay günü hiçbir güvenlik önlemi alınmayarak katliama göz yumulduğu kaydedilen açıklamada, mülkiye müfettişlerinin incelemelerinin yer aldığı raporda katliamda kamu görevlilerinin sorumlu olduğu bildirilmesine rağmen yalnızca ilçe emniyet müdürü Mehmet Yapalıal hakkında dava açıldığı belirtildi.

‘Herkes hesap verene kadar…’

Açıklamada, “Katliam faillerinden İlçe Emniyet Müdürü’nün yargılanmasını yalnızca bir başlangıç olarak görüyor, katliamda sorumluluğu bulunanların tamamı yargı önünde hesap verene kadar adalet mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz” denilerek davaya katılım çağrısı yapıldı. İSTANBUL

EN SON EKLENENLER