KJA üyesi Aktaş avukatlarıyla görüştürülmüyor

İstanbul’da geldiği sırada havalimanıda gözaltına alınan Kürt siyasetçi Sara Aktaş, dün geceden bu yana avukatları ile görüştürülmüyor. Aktaş’a 5 günlük avukat görüş yasağı getirildi

Kongreya Jinên Azad (KJA) Koordinasyon Kurulu üyesi Kürt siyasetçi Sara Aktaş, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda dün gece gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Aktaş’ın yanında bulunan yeğeni Enes Aktaş’ın da gözaltına alındığı belirtildi. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Aktaş ve yeğeni Enes Aktaş ile görüşmek isteyen avukatlara da izin verilmezken 5 gün avukat görüş yasağı getirildi.

Aktaş, 20 yıl cezaevinde kaldı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan KJA Koordinasyon Kurulu üyesi Aktaş’ın gözaltına alınması basına “KCK’nin Türkiye sorumlusu Sara Aktaş yakalandı”, “sahte pasaportla yakalandı” ve “Avrupa’ya kaçacaktı” şeklinde servis edilmesi dikkat çekti. “Diyarbakır KCK Ana Davası”ndan yargılanan Aktaş, 2013 yılında uzun tutukluluk süresi kapsamında tahliye edilmiş ve KJA ile DBP Parti Meclisi üyesi ve yönetimlerinde yer alan bir siyasetçi. Aktaş, çocuk yaşta girdiği cezaevinde ağır işkencelere maruz kalmış ve 20 yıl cezaevinde kaldıktan sonra siyaset ve kadın alanlarında çalışma yürütüyordu.

EN SON EKLENENLER