Türkiye’den Muslîm ve Rojavalı yetkililere ‘suikast’ iddiası

Hükümetin Rojava ve Avrupa’da suikast hazırlıkları yaptığını Rojava’da etkili konumda olan PYD Eşbaşkanı Salih Muslîm’in de aralarında olduğu yöneticilere suikast hazırlığı içerisinde olduğu iddia edildi

Fırat Haber Ajansı (ANF) Hükümetin Rojava ve Avrupa’da suikast tarzı hazırlıklar yaptığını, ancak bu girişimlerin önemli oranda engellendiğine yönelik bir iddia da bulundu. ANF kendi elde ettiği bilgilere göre, Rojava yönetimine yönelik suikast hazırlıkları MİT bünyesinde oluşturulan bir ekip tarafından yürütülüyor. Yapılan plan çerçevesinde, Rojava ve Kuzey Suriye’nin bazı kentlerinde gizli hücreler oluşturuldu. Bu hücrelere yerleştirilen ‘MİT elemanlarının’ bizzat Ankara’da belirlenen kişilere karşı saldırı hazırlıklarına giriştikleri ve bu planın önemli oranda boşa çıkarıldığı belirtiliyor.

Plan deşifre olunca…

Aynı plan dahilinde Avrupa’da bulunan PYD Eşbaşkanı Salih Muslîm’e yönelik de bir saldırı planlandığı, iki Avrupa devleti istihbaratlarının konudan haberdar olması üzerine, Türkiye’nin ‘görevlendirdiği’ kişileri ‘geri çektiği’ kaydedildi. Salih Muslîm’e yönelik olası saldırı için görevlendirilen kişilerin MİT tarafından yönlendirildikleri ancak Türkiye ve Suriye yurttaşı olmadıkları belirtildi. Salih Muslîm’e yönelik ‘yakalama’ kararının da bu planın deşifre olmasından sonra alındığı belirtiliyor.

Plan devrede…

Hükümetin bu planlarını Uluslararası DAİŞ ile Mücadele Koalisyonu yetkililerinin de öğrendiği ve bu girişimden vazgeçmeleri için Ankara’ya telkinlerde bulundukları elde edilen bilgiler arasında. Aynı kaynaklara göre, Türk yönetimi tarafından planlanan bu saldırı planı halen devrede ve tümüyle boşa çıkarılması için yoğun çaba sarf ediliyor.

EN SON EKLENENLER