Aktaş hedef gösterildi

İstanbul’a gelirken gözaltına alınan KJA Koordinasyon Kurulu üyesi Sara Aktaş’a avukat görüş yasağı getirildi. Aktaş’ın gözaltına karşı yapılan yalan haberlerle ilgili DTK ve TJA açıklama yaparak, saldırının Aktaş şahsında kadın mücadelesine olduğunu vurguladı

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Kongreya Jinên Azad (KJA) Koordinasyon Kurulu üyesi Kürt siyasetçi Sara Aktaş, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda Îdir’den (Iğdır) İstanbul’a geldiği sırada gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Aktaş’ın yanında bulunan yeğeni Enes Aktaş da gözaltına alındı. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube’de (TMŞ) tutulan Aktaş ve yeğeni Enes Aktaş ile görüşmek isteyen avukatlara da izin verilmezken, Aktaş’a 5 gün avukat görüş yasağı getirildi.

Havuz meydasından çamur deryası

Aktaş’ın gözaltına alınması havuz medyası tarafından “KCK’nin Türkiye sorumlusu Sara Aktaş yakalandı”, “Avrupa’ya kaçarken yakalandı”, “Sahte kimlikle yakalandı” şeklinde servis edildi. Bununla da yetinmeyen havuz medyası legal siyaset yürüten ve hayatının büyük çoğunluğunu cezaevinde geçiren Aktaş için sahte kimlikle Avrupa’ya kaçmak üzereyken yakalandığı iddia edildi. Aktaş için yapılan yalan haberler ailesi ve legal siyaset mücadelesi yürüttüğü kurumlar tarafından yalanlandı.

‘Amaç kadın mücadelesini terörize etmek’

TJA, gözaltına alınan KJA koordinasyon üyesi Sara Aktaş için yazılı bir açıklama yaparak Aktaş’a sahip çıkma çağrısı yaptı. Açıklamada, “KHK ile kapatılan derneğimiz KJA koordinasyon üyesi Sara Aktaş gözaltına alınmıştır. Kirli ve özel savaş basını aracılığıyla arkadaşımızla ilgili yalan haberler yapılmaktadır. Tüm kadın örgütlerine saldırı amacını taşıyan bu haberlerin esas amacı, kadın mücadelesini terörize etmektir” denildi.

‘Aktaş şahsında kadınlara saldırıdır’

Aktaş’ın gözaltına alınmasını ve hedef gösterilmesini DTK yaptığı açıklamayla kınadı. Açıklamada,”Her dönem olduğu gibi bugün de Sara Aktaş şahsında saldırılan ve gözaltına alınan kadının örgütlü mücadelesidi” dedi. DBP Kadın Meclisi de, açıklama yaparak, “Sara arkadaşımızın bu şekilde gözaltına alınması Kürt kadınlarına verilmiş bir mesajdır” dedi.

20 yılı cezaevinde geçti

Havuz meydası tarafından yalan haberlerle hedef gösterilen Aktaş daha önce de kadın ve siyaset çalışmaları nedeniyle Amed “KCK Ana Davası”ndan yargılanmış, 2013 yılında uzun tutukluluk süresi kapsamında tahliye edilmişti. Aktaş KJA ve DBP PM’de de yer aldı. KJA Koordinasyon üyesi olarak uzun yıllarını kadın çalışmasına verdi. Gazete ve dergilerde yazılar yazan Aktaş, KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesine de yazılar yazdı uzun bir süre. Aktaş köşe yazarlığının yanı sıra şiirler de yazıyor. Aktaş Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutsak iken “Aksi Yalandır” şiir kitabını yayınladı. Aktaş, mücadele hayatında çocuk yaşta girdiği cezaevinde ağır işkencelere maruz kalmış ve sonrasında yürüttüğü çalışmalardan dolayı hayatının 20 yılını cezaevinde geçirdi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER