Bilgen: Mektubu ‘Demokrasi’ müzesine koysunlar

Partisinin Grup Toplantısında konuşan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, ‘Erdoğan salı sabahlarını hiç kaçırmıyor. Paralel 5. grup toplantısı düzenliyor’ dedi. Bilgen, Demirtaş’ın sansürlenen mektubunu Meclis Başkanlığı’na gönderecekleri belirterek, ‘Demokrasi müzesine koysunlar’ ifadesini kullandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup toplantısında Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulun HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın gönderdiği mesaj ile başladı. Demirtaş mesajında, “Dimdik ayaktayız, coşkuluyuz ve gayet iyiyiz. Bizler büyük coşku ve moralle mücadelemizi dört duvar arasında sürdürmeye, barışı en güçlü sesimizle haykırmaya devam edeceğiz” dedi. Ardından konuşan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Türkiye’nin 5. grubu, 5. partisi sayın Erdoğan da salı sabahlarını hiç kaçırmıyor. Her salı sabahına mutlaka bir program koyuyor. Ben de buradayım, ben de varım, benim sözüm parti başkanlarının sözlerinden daha yukarıdadır mesajını verme çabası içine giriyor” dedi. Erdoğan’nın paralel 5’inci grup toplantısı düzenlediğini söyleyen Bilgen, “AKP grubunu izledik, standlardaki amigoluklar yapılıyor. Burada atılan sloganlar nedeniyle insanları almayanlar gurur duyuyordur” ifadelerini kullandı.

‘Cenazeye saygıyı bileceğiz’

Geçtiğimiz günlerde İzmir Torbalı’da toprağa verilen HPG’li Recep Karakaş’ın bulunduğu mezarlığa ırkçı gruplar tarfından yapılan saldırıya ilişkin de konuşan Bilgen, “Birlikte yaşayabileceğimiz bir ülke istiyorsak, cenazeye saygıyı bileceğiz. Torbalı’da bir cenazeyi mezardan çıkarmak istediler. Bu ülke Anzakların mezarına saygı duymakla övünüyor. Anzaklara duyduğunuz saygıyı kendi çocuklarınıza gösteremiyorsunuz” dedi.

Geç kalınmış açıklama!

AKP’nin meclisten geçirmeyi planladığı çocuk evliliğinin önünü açan yasa tasarısına dair açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e gönderme yapan Bilgen, “Diyanet İşleri Başkanı lütfetti, çocuk evliliğine dair açıklama yaptı. Keşke Cumhurbaşkanı’ndan önce, bir mesaj almadan yapsaydı” dedi.

‘Zalim iktidarları tanıyoruz’

Demokrasinin olmadığı yerde ekonominin de iyi olmayacağını söyleyen Bilgen, “Bunun sorumluluğunu toplumun ödemesi büyük bir vebal” ifadelerini kullandı. Yaşamını yitiren askerlere değinen Bilgen, “TSK askerleri yaşamını yitirdi hala kimin vurduğu açıklanmadı” diye konuştu. “Ya beni Cumbaba yaparsınız ya da ülkeyi kaosa sürüklerim’ tehididine halk boyun eğmeyecek, bunu göreceksiniz” şeklinde konuşan Bilgen, “Dünyada bir İsrail var, Filistinli vekilleri görüşleri nedeniyle cezaevine koymuş bir de Türkiye. Birileri kalkıp ‘HDP’lilere devleti tanıtacağız’ diyor. Biz Nemrut’tan Firavun’dan bu yana bütün zalim iktidarları tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Yalanları batsın’

Demirtaş’ın sansürlenen mektubuna değinen Bilgen, mektubu Meclis Başkanlığı’na göndereceklerinin altını çizerek “‘Demokrasi’ müzesine koysunlar” dedi. Son olarak Bedlîs’e kayyum atanmasına tepki gösteren Bilgen, “Yalanlarını tek tek saymaya süremiz yetmez. Bitlis’te hendek mi vardı? Kafayı bozmuş danışmaların çağrılarıyla “dolar bozun” diyorlar. Küçük esnafın ayakkabı kutularına saklı dolarları mı var bozdursun? “Babacığım bozdurduk, ama hepsini bozduramadık” diye şifreli talimat verin ki, ayakkabı kutularında dolar saklayanlar bozdursun. Bu kürsüleri siz bize armağan etmediniz, sizin lütfunuzla burada değiliz. Meclis’te sözümüzü söylemeye devam edeceğiz” diye vurguladı.

ANKARA

EN SON EKLENENLER