Kolombiya’da düşen uçakta 76 kişi yaşamını yitirdi

Kolombiya’da Bizezilya’lı futbolcuları taşıyan uçak düştü. 81 kişi bulunduğu belirtilen uçaktan kurtulanların olabileceği belirten Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, uçağın dağlık bir alanda düştüğünü söyledi. 76 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi kurtarıldı

Brezilya’nın Chapecoense takımını taşıyan yolcu uçağı Kolombiya’nın Medellin şehri yakınlarında düştü. Bolivya’dan hareket eden ve içinde 72 yolcusu ve 9 mürettebat olduğu belirtilen uçağın yerel saat ile akşam 22.15 sıralarında Medellin yakınlarında, havalimanına 30 kilometre kala, dağlık bir bölgeye düştüğü belirtildi. 81 kişinin olduğu belirtilen uçakta, Çarşamba günü Medellin’de Atletico Nacional’la oynayacak olan Brezilya’nın Chapecoense takımının futbolcuları da bulunuyordu. Konuya ilişkin açıklama yapan Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez, kazadan sağ kurtulabilenler olabileceğini belirtti. Gutierrez, uçağın düştüğü bölgenin kent dışında dağlık bir alan olduğunu ifade etti.

Final maçına gidiyorlardı

Uçağı düşen takım final maçına gidiyordu. Uçakta olan futbolcuların bazılarının isimleri şöyle: Danilo, Follmann, Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela.

5 kişi kurtarıldı

Uçak kazasından 5 kişi kurtarılırken aralarında Chapecoense futbolcusu olduğu belirtiliyor. Kolombiya medyası, kötü hava şartlarının çalışmaları olumsuz yönde etiklediğini paylaşırken, kurtarma helikopterlerinin arama çalışmalarına başladığı, 30 polis ve Kızıl Haç ekiplerinin bölgede olduğu bildirildi.

EN SON EKLENENLER