Konca: Aktaş ‘Tecavüzü aklayamazsınız’ dediği için gözaltında

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, gözaltına alınan KJA üyesi Sara Aktaş’ ilişkin havuz medyasının yaptığı ‘KCK Türkiye sorumlusu’ haberlerine tepki gösterdi. Konca, ‘Aktaş ‘Tecavüzü aklayamazsınız’ dediği için gözaltına alındı’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü ve Sêrt (Siirt) Milletvekili Besime Konca, kapatılan Kongreya Jinên Azad (KJA) Koordinasyon üyesi Kürt siyasetçi Sara Aktaş’ın gözaltına alınmasına ilişkin HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Ciddi bir manipülasyon ile karşı karşıya olduklarını belirten Konca, Aktaş’ın 2009 yılında “Gülen Cemaati”nin hazırladığı “KCK Ana Davası” kapsamında gözaltına alınıp tutuklandığını ve iddianameyi hazırlayan savcılardan bazılarının cezaevinde, bazılarının kaçak olduğu ve bazılarının ise ihraç edildiğini dile getirdi.

Cemaatin hazırladığı iddianameyle tutuklandılar

“Ancak 2 gündür tek kalemden çıkmış gibi bütün medya KCK ana davasında itham edilen iddianameyi çarşaf çarşaf paylaşıyor” diye Konca, KJA üyesi Ayla Akat Ata, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ve HDP eşbaşkanları ile milletvekillerinin tutuklanma gerekçesinin de “Cemaat”in hazırladığı dosyalar olduğunu söyledi. Konca, “AKP demokrasi ve özgürlük mücadelesine saldırıları cemaatin ürettiği dosyalarla toplumun önüne koymaya çalışıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

‘CNN Türk’e çıkartılan Ağar kimdir?’

Aktaş’ı “KCK Türkiye sorumlusu” diye lanse eden medya kurumlarını özellikle de CNN Türk’ü eleştiren Konca, şunları aktardı: “CNN Türk’e sormak istiyoruz: Güvenlik ve terör uzmanı diye programlarınıza çıkardığınız Alaattin Ağar kimdir? Alaattin Ağar, CNN Türk’teki programa katılarak ‘Çok hayırlı bir ele geçirmedir; eğer Sara Aktaş konuşursa, KCK’nin global güçlerle ilişkisi açığa çıkacaktır’ diyecek kadar utanç içindedir. CNN Türk’ün bu tutumuyla, Türkiye medyasının 90’larda ‘Anadolu’dan Görünüm’ isimli TRT programlarına geri döndüğünü düşünüyoruz. Biraz etik.”

‘Faşizm Kürdün ölüsüne de tahammül edemiyor’

Aktaş’ın, 2014 Nisan ayında cezaevinden çıktığını ve KJA çalışmaları yürüttüğünü söyleyen Konca, “Sara kadın özgürlük mücadelesi yürüten bir arkadaşımızdır. Buradan KCK’nin global ilişkilerini çözmek istiyorlarsa bu kadar acizler demektir. Biz bu yalanları Cizre’de, Nusaybin’de gördük. Taybet Ana’yı da katledip cenazesini 8 gün sokakta bıraktılar. ‘Terörist’ dediler. Torbalı’da bir gerillanın cenazesi gömüldü. Cenaze mezardan çıkartıldı. CNN Türk bunu halkın tepkisi olarak sundu. Bu utanç vericidir. Faşizm Kürdün ölüsüne de dirisine de tahammül etmiyor” diye belirtti.

‘Kadınlara yönelik bilinçli hedef alma’

Aktaş’ın ailesinin Avrupa’da olduğunu ve sahte kimlikle Almanya’ya kaçtığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Konca, “Diyarbakır’da ikameti, evi var. Iğdır’dan İstanbul’a gelirken, hangi sahte pasaportla yakalanmış olabilir? Iğdır’da arabası durduruluyor, Iğdır Havaalanı’nda kimliğine bakılıyor, isim karışıklığı oldu denilerek bırakılıyor, uçağa biniyor. İstanbul’da uçaktan inerken alınıyor. 1 saat içerisinde bütün havuz medyası 2009’da hazırlanan iddianameyi çarşaf çarşaf paylaşıyor” dedi. Konca, “Sara Aktaş’ın yaşadıklarının altında yatan gerçeklik, Türkiye’nin siyasi İslamcı gerici bir anlayışla yeniden yapılandırılmak istenmesinin sonucudur. ‘Tecavüzü aklayamazsınız, 12 yaşında tecavüzü meşrulaştırıp rızası var diyemezsiniz’ diyen bir arkadaşımızdır. Türkiye’de kadın özgürlüğünde başarıya ulaşan kadınlara yönelik bilinçli bir hedef alma durumu vardır. Sara arkadaşımız bu nedenle gözaltına alınmıştır” diyerek, Aktaş’ın serbest bırakılmasını istedi.

ANKARA

EN SON EKLENENLER