‘Mühürlü kurumlarda direnenleriz’

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için açıklama yapan TJA’lı kadınlar, yaşanan OHAL sürecinde kadına yönelik şiddetin arttığını belirterek, ‘Mühürlediğiniz kurumlarda kadın mücadelesini güçlendirenlerdeniz’ dedi

Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü tüm dünayada olduğu gibi Kürdistan ve Türkiye’de de yapılan eylemlerle devam ediyor. Tevgere Jinên Azad (TJA), HDP ve DBP’li kadınlar tarafından 25 Kasım için DBP Wan il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. “Kadınlar diktatörlüğe ve faşizme karşı boyun eğmeyecek” pankartı açılarak, “Senin gösterdiğin şiddet değil acizliktir”, “Bir kadın olarak inadına konuşacağız” ve “Güç erkeğe ait değil, erkek sana sahip değil” dövizleri taşındı. Eylemde ayrıca, cezaevinde bedenini ateşe vererek yaşamına son veren Zehra Epli, Erdîş’te (Erciş) evinde katledilen Hediye Ataman, geçen ay tutuklanan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gülten Kışanak ve KJA Sözcüsü Ayla Akat Ata’nın fotoğrafları taşındı.

‘Kadına şiddet OHAL ile arttı’

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Bêgir (Muradiye) Belediyesi Eşbaşkanı Safure Güneş, OHAL ile kadına yönelik şiddetin arttığını belirterek, bu yılın ilk 11 ayında 236 kadının katledildiğini hatırlattı. Güneş, “Biliyor ki bizler, özgürlüğü için direnen Mirabal kardeşleriz. Amed’de TOMA araçlarının önündeyiz. Roma Parkı’nda tarihi mirasına sahip çıkan kadınlarız. Mühürlediğiniz kurumlarda kadın mücadelesini güçlendirenlerdeniz. Suriye’de onurlu eşit ve birlikte yaşam için savaşa, işgale direnenleriz. Şengal’de DAİŞ barbarlığıyla mücadele edenlerdeniz. Rojava’da kadın Devrimi’ni bizzat yapanlarız, Mühürlediğiniz kurumlarda kadın mücadelesini güçlendirenlerdeniz” diye konuştu. Açıklama kadınların zılgıtlarıyla son buldu.

WAN

EN SON EKLENENLER