Siyasi soykırım operasyonları sürüyor: 2 kentte 37 tutuklama

Siyasi soykırım operasyonları kapsamında Erdîş’te 31, Êlih’te de 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Berwarî’de ise, yapılan ev baskınlarında 3 kişi gözaltına alındı

Siyasi soykırım operasyonları devam ediyor. Wan’ın Erdîş (Erciş) ilçesinde 17 Kasım’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 37 kişi savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. 37 kişiden 6’sı “adli kontrol şartı” ile serbest bırakılırken, diğer 31 kişi ise “örgüt üyeliği ve yardım ve yataklık” gerekçesi ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gizli tanık beyanları ile gözaltına alınan 37 kişinin işkenceye maruz kaldıkları belirtildi.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

Abdulmecit Beder, Halil Yıldız, Kenan Ultar, Ayten Yardımcı, İbrahim Tokay, Faruk Erçetin, ÖzkanToğal, Mahmut Bilici, Yahya Polat, Mustafa Akyüz, İsmail İşleyen, Feyat Çelik, Dilan Yalçın, Engin Yalçın, Yüksel Sarı, Muhacır Koç, Necmettin Bulut, İbrahim Çiftçi, Gökhan As, Sait Hezer, Engin Yumuşak, Aziz Yılmaz, Salih Ergün, Nurettin Deniz, Erdal Kaya, Ekrem Tokmak, Ahmet Deniz, Nurettin Dinç, Nihat Basooğlu, Miyeser İstay, Gültekin İnci, M.Zeki Beder.

Êlih’te 6 tutuklama

Êlih’te de (Batman) geçtiğimiz hafta gözaltına alınan ve aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Akman’ın da bulunduğu 7 kişi, savcılık işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 7 kişiden 6’sı, “örgüt üyeliği” ve “örgüte yardım etmek” iddialarıyla tutuklanırken, 1 kişi serbest bırakıldı. Tutuklananlar Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Sêrt’te 3 gözaltı

Sêrt’in Berwarî (Pervari) ilçesinde ise, yapılan ev baskınlarında HDP İlçe Eşbaşkanı Abdullah Gündoğdu, HDP ilçe yöneticileri İhsan Güroymak ve Nazmiye Güzel gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER