Êlih’te istismarın üstü mü örtülüyor?

Êlih’te  4 çocuğa istismarda bulunulduğunu söyleyen HDP Êlih milletvekili Ayşe Acar Başaran, olayın üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e ait yurtlarda ve Semsûr (Adıyaman) Gerger İmam Hatip Lisesi’nde yaşanan skandalın bir benzerinin de Êlih’te (Batman) bir İmam Hatip okulunda yaşandığı belirtildi. HDP Êlih Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Êlih’te 4 çocuğa cinsel istismarda bulunulduğunu açıkladı. Valilik’ten ise yalanlama geldi.

Üstü örtülmeye çalışılıyor

Milletvekili Ayşe Acar Başaran, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Batman’da 4 çocuğa tecavüz edildiği bilgisi üzerine yaptığımız araştırmada, gündüz saatlerinde çocukların hastaneye getirildiğini, muayenelerinin yapıldığı bilgisini edindik. Çocukların şu anda ne durumda ve nerede oldukları bilinmiyor. Hastane yetkililerinin hiçbirine ulaşamıyoruz. Bu olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Yetkililerden derhal açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Batman Valiliği ise, sosyal medya hesabından “Sosyal medya paylaşımlarında Batman’da İmam Hatip’te 4 çocuğun tecavüze uğradığı haberleri asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde bir açıklama yayınladı.

SES: Sayı en az 5

SES Êlih şubesi de olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dün itibari ile Yatılı Okul’da tecavüze uğradığı düşünülen ve hastaneye muayeneye getirilen öğrenci sayısı maalesf doğru. En az 5 kişi. Bu işi yapanlar kadar kapatacağını düşünen amirler de sorumludur. bir an önce bu işe bulaşan alçaklar cezalandırılmalıdır” ifadelerine yer vardı.

İstismarların yüzde 56’sı okulda

bianet’in çetelesine göre 1 Ocak 2016-20 Kasım 2016 tarihleri arasında 368 kız çocuğu istasmara maruz kaldı. Çocuğa dönük cinsel istismar vakalarının yüzde 59’u okullarda yaşandı. Bu olaylardaki faillerinin ise yalnızca 126’sı tutuklandı.

Terim’den cinsel istismar açıklaması

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de, altyapılarda çocuk istismarı vakalarının yaşandığını ve ondan fazla olayın yargıya intikal ettiğini söyledi. Terim, İngiltere’de ortaya çıkan altyapılarda taciz skandalının ardından Türkiye’deki duruma ilişkin, “Genç sporcuların gelecek hedefleri, onları istismar tehlikesine açık hale getiriyor. TFF’de göreve gelir gelmez, bu konuyla ilgili bir birim oluşturulması talimatını verdim. Fiziksel ve duygusal istismardan daha önemlisi cinsel istismar da bir hayli fazla… Futbolda istismarın her türlüsünün daha en başta, henüz vahim bir duruma gelmeden bildirilebilecek bir birim kurduk. Bu birime en fazla antrenörler ile ilgili şikayetler geliyor. Buraya ulaşanlar, kulüplerine yakışmayan istismarcıları şikayet ediyor ve yardım istiyorlar. Önceleri üzeri kapatılan olaylar artık bize ulaşabiliyor. Yargıya intikal etmiş 10’dan fazla olay var, soruşturulan davalar var. Bir ihbarda adı geçen bir antrenör şu an firari durumda, yurtdışına kaçtığını duyduk” dedi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER