Bu seferki bahane: Bacak bacak üstüne atmak

Müzik yazarı ve Dream TV sunucusu İpek Atcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, metroda bacak bacak üstüne atmış otururken, tanımadığı bir erkeğin kendisini tekmelediğini anlattı.

Bianet’te yer alan habere göre Atcan, olayı sosyal medyadan duyurmasının ardından kişisel web sayfasında “Metrodaki Olaya İstinaden” başlıklı bir yazı yayınladı. Atcan yazısında, “Sanmayın ki dayak yedim. Sanmayın ki bacağım mosmor. Ama ruhum dayak yedi, kalbim de mosmor” diyerek, olayın yaşandığı sırada çevredekilerin tepkisizliğini eleştirdi.

Atcan yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bugün akşam saatleri, metrodaki bankta oturmuş metroyu bekliyorum… Bir adam yürüyor, sağa sola bakmadan, kendi halinde… Sonra göz göze geliyoruz, ‘Ne oturuyorsun lan öyle bacak bacak üstüne?!’ diyor ve atıyor tekmeyi. Birkaç insan görüyor. ‘ck ck ck’lar, ‘ne hale geldikler’ havada uçuşuyor, ‘Biz n’olduk lan?’ diyorum içimden, yürüyüp giden adam ve ardından bakan bizler. Tepki bile veremedim.”

Tacizlerin yüzde 3’ü toplu taşımada

Eylül 2016’da Abdullah Çakıroğlu, otobüste tanımadığı Ayşegül Terzi’yi tekmelemiş, saldırıyı kadın şort giydiği bahanesiyle gerçekleştirdiğini söylemişti. Çakıroğlu, kamuoyu tepkisi nedeniyle iki kez tutuklanmış, her seferinde adli merciler tarafından serbest bırakılmıştı. Çakıroğlu, son olarak “Basit yaralama”, “inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ve “hakaret” suçlarından, 2 yıl 3 aydan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 26 Ekim’deki ilk duruşmasında serbest bırakıldı ve hala serbest. 2015’te medyaya yansıyan kadın ve kız çocuklarına yönelik cinsel taciz olaylarının yüzde 3’ü toplu taşıma araçlarında yaşandı.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER