CHP heyeti: HDP’li vekiller bırakılsın

Edirne ve Silivri cezaevlerinde HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu tutuklu milletvekillerini ziyaret eden CHP’li milletvekilleri, “Bu bir siyasi operasyondur. Milletvekilleri derhal serbest bırakılmalı, tutuksuz yargılanmalıdır” çağrısı yaptı.

CHP Milletvekilleri Fikri Sağlar, Eren Erdem, Ali Şeker ve Orhan Sarıbal, Edirne ve Silivri cezaevlerine yaptıkları ziyaretle ilgili Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Edirne Cezaevi’nde HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Silivri Cezaevi’nde Mêrdîn Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerini ziyaret ettiklerini açıklayan CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, görüşmelerden sonra yaptıkları ortak değerlendirmede Türkiye’de bugünlerde yaşanan en önemli sorunun demokrasi, hukuk ve insan hakları ihlalleri olduğunu; laik, demokratik Türkiye’yi savundukları için bedel ödediklerini, bedel ödemeye, barış ve demokrasi mücadelesine katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Cadı avına son verilmeli

CHP’li milletvekillerinin değerlendirmeleri özetle şöyle oldu: “Selahattin Demirtaş olmak üzere HDP milletvekillerinin tutuklanması hukuksuzdur, siyasi bir operasyondur. Milletvekilleri derhal serbest bırakılmalıdır. Varsa, kendilerine isnat edilen suçlar hakkında, Anayasa koşullarına uygun olarak, adil ve tutuksuz yargılanmaları sağlanmalıdır. Ahmet Türk derhal serbest bırakılmalıdır. Suçluluğu yargı kararlarıyla kesinleşmeyen ve KHK’larla kayyum atanan seçilmiş belediye başkanları görevlerine iade edilmelidir. OHAL derhal kaldırılmalıdır. Yüzbinlerce insan, KHK’lar ile, haklarında hiçbir yargılama yapılmadan görevden uzaklaştırılmış, işsiz bırakılmış, cezaevlerine atılmıştır. KHK’lar yok hükmünde sayılmalıdır. Bu cadı avına derhal son vermelidir. Siyasetin önünün kapatılması şiddeti besler. 90’lı yıllarda yürütülen güvenlikçi politikalar çözümsüzlük yaratmıştır. Aynı yöntemlerle farklı sonuçlar elde edilemez. Barışın, demokrasinin önü açılmalıdır.”

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER