Demirtaş’tan Aladağ mesajı: Bu ihmalkarlık, bu denetimsizlik, bu sorumsuzluk…

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş cezaevinden, Adana Aladağ’da yaşanan katliama ilişkin mesaj gönderdi. Demirtaş ‘Ne yazık ki, bu tür felaketler; bu ihmalkarlık, bu denetimsizlik, bu sorumsuzluk, devlet kurumlarının umursamaz ve aymaz tutumları devam ettikçe yaşanacaktır’  dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Adana Aladağ’daki yurt katliamına ilişkin, kendisiyle görüşen eşi Başak Demirtaş aracılığıyla mesaj gönderdi. Demirtaş, “Çok üzüntülüyüm” ifadesiyle başlayan mesajında “Adana’nın Aladağ ilçesinde meydana gelen yangında 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybetmesi ve 22 öğrencinin yaralanması beni derinden üzdü. Hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Hepimizin özlemi bu tür felaketlerin bir daha yaşanmadığı bir ülke ortamına ulaşmaktır. Ne yazık ki, bu tür felaketler; bu ihmalkarlık, bu denetimsizlik, bu sorumsuzluk, devlet kurumlarının umursamaz ve aymaz tutumları devam ettikçe yaşanacaktır. Çocuklar hepimizin hem bugünü hem de geleceğidir. Onların sağlıklı, güvenli ve huzurlu ortamlarda yaşamaları, hiçbir istismarla karşılaşmamaları, nitelikli ve bilimsel eğitim almaları hepimizin hem beklentisi hem de mücadele konusudur” dedi.

Demirtaş mesajını şu sözlerle sonlandırdı: “Umuyorum ki, bir daha böyle bir felaketi, böyle bir utancı yaşamayız. Bunun ilk adımı sorumlulardan hukuk önünde hesap sorulmasıdır. Ama bu yetmez. Partimiz başta olmak üzere tüm demokrasi güçleri, vicdan sahibi her bir yurttaşımız çocuklarımızın rahat edecekleri, kendilerini geliştirecekleri insani yaşam ve eğitim ortamını sağlamak için üzerine düşeni yapmalıdır.”

EN SON EKLENENLER