HDP’li 2 vekil için ‘zorla getirilme kararı’

HDP Wan milletvekilleri Lezgin Botan ve Adem Geveri hakkında ‘örgüt üyeliği’ ve ‘örgüt propagandası’  iddialarıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. Dava 27 Ocak 2017 tarihine ertelenirken, Botan ve Geveri hakkında ‘zorla getirilme kararı’ verildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Wan milletvekilleri Lezgin Botan ve Adem Geveri için zorla getirilme kararı çıkarıldı. Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Botan ve Geveri hakkında “Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “örgüt propagandası” ve “örgüt üyeliği” iddialarından dava açılarak ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Vekillerin dokunulmazlığı devam ediyor

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın ilk duruşmasına, Botan ve Geveri katılmadı. İddianamenin okunmasının ardından Geveri’nin avukatı Murat Timur söz aldı. Timur, müvekkiline atılı suç tarihinin Meclis’in dokunulmazlıkların kaldırılmasından önceki tarihte olduğunu söyleyerek, müvekkilinin dokunulmazlığının sürdüğünü ve alınan karar sonrası Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunduğunu belirterek, savunmanın AYM kararı sonrası yapılması gerektiğini söyledi.

Timur’un ardından söz alan Botan’ın avukatı Erhan Çiftçi de benzer ifadeler kullandı. Avukatların talepleri sonrası mahkeme, duruşmaya katılmayan Geveri ve Botan’ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı 27 Ocak 2017 tarihine erteledi.

WAN

EN SON EKLENENLER