Suruç Katliamının 500. günü, dosya hâlâ gizli

Suruç Katliamının üzerinden 500 gün geçti ama soruşturma dosyasında hâlâ gizlilik kararı var. Suruç Aileleri, yaralıları ve Suruç İçin Adalet Platformu İHD İstanbul Şubesinde basın düzenleyerek adalet talep etti.

Burada konuşan Özgen Saadet, Suruç katliamından bu yanada geçen 500 gün boyunca yaşamını yitiren 33 kişinin yoldaşları, aileleri ve arkadaşları olarak mücadelelerini sürdüklerini belirterek Suruç Dosyasının gizlendiğini ifade etti. Katliamdan sonra geçen onca zamana rağmen yaralarının hale taze olduğunu ve katliamda yaralananların tedavilerinin sürdüğünü dile getiren Saadet, “Suruç  Aileleri insiyatifi olarak katliamda yaralı olarak kurtulan Güneş Erzulumlu için 33’lerin arkadaşı, aileleri, yoldaşları olarak ‘Güneş’e El Ver’ kampanyası düzenledik” şeklinde dedi.

Basın metnini Suruç Aileleri, yaralıları ve Suruç için adalet Platformu adına okuyan  Sultan Yıldız da, “Bu gün Suruç Katliamının 500. Günü. Tarihte bir utanç olarak kalacak katliam il-ilçe emniyet müdürlüğü, valilik, kaymakamlık, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı bilgisi dahilinde gerçekleştirildi. Katliamda sorumluluğu bulunan devlet görevlilerinin, Amara’nın çıkışında ambulansların önünü kesenlerin, bu katliama göz yumanların hesap vermesi için yolumuzu defalarca Suruç’a doğrulttuk. Ancak en büyük engellerimizden birisi olan gizlilik kararı defalarca da karşımıza çıktı. Katliamın üzerinden 500 gün geçmesine rağmen, gizlilik kararı hala sürmektedir. Aileleri, avukatları, katliamın gazileri olarak dosyaya hiçbir biçimde ulaşamamaktayız. Suruç Katliam Dosyasında 3 savcı değişti ancak gizlilik kararı hala sürüyor” dedi.

Avukat Özlem Gümüştaş da, dosyaların raflarda çürümesine, zaman aşımına uğratılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. OHAL ve KHK’lerin Suruç katliamı ve benzeri katliamlarla yüzleşmeyi zorlaştırdığını söyledi. Son olarak söz alan Suruç Gazilerinden Çağla Seven, “Bu katliamları ortaya çıkaramayan devlet büyük devlet değil ve olamaz da” diyerek katliamların aydınlatılmasını istedi. (İstanbul/EVRENSEL)

EN SON EKLENENLER