Aladağ’da yaşamını yitiren çocuklar son yolculuklarına uğurlandı

Aladağ’daki Süleymancı cemaatine ait yurtta yaşamını yitiren çocuklar son yolculuklarına uğurlandı. Aileler çamurlu yollardan cenazelere ulaşmaya çalışırken, bakanları taşıyan resmi araçlarının ailelere yardımcı olmaması tepki çekti

Adana’nın Aladağ ilçesindeki Süleymancılar cemaatine ait Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangında yaşamını yitiren 11 çocuk ve 1 görevlinin cenazeleri ailelerine teslim edildi. Asri Mezarlık morgundan alınan 5 ve 8’inci sınıflar arası öğrenciler Bahtınur Baş, Nurgül Pertlek, Tuğba Aydoğdu, Sümeyye Yetim, Sevim Köylü ve Zeliha Avcı’nın cenazeleri için Aladağ’ın Köprüçük Köyü’nde; Cennet Karataş, İlknur Maden ile Sema Nur Aydoğdu’nun cenazeleri Kışlak, Gamze Bağır’ın cenazesi de Köprücük, Kışlak ve Karahan mahallerine götürülürken, yanan yurdun müdürü Cumali Genç’in 4 yaşındaki kızı Sare Bütel Genç’in cenazesi Kozan İlçesi’ne, görevli eğitmen Fatma Canatan’ın cenazesi ise Mersin’in Çamlıyayla İlçesi’ne gönderildi.

‘Ölülerimizi bile sırtımızda taşıyoruz’

Toros Dağlarının eteklerinde yer alan Köprücük Köyü’nde kılınan cenaze namazında alt kısımda kalan cenaze sahipleri yukarıya ulaşamadı. Yoldan geçen bakanların resmi araçlarının ailelere yardımcı olmaması tepki çekti. Yürüyerek cenaze namazının kılındığı yere ulaşmaya çalışan yurttaşlardan biri duruma tepki göstererek “Buradan bir sürü yetkili geçti, biri bile arabaya almadı bu aileleri. Şov yapmaya mı gelmişler?” ifadelerini kullandı. Yangında bir kızını kaybeden, diğeri ise yaralanan baba Ahmet Yetim, bu yurttan başka çarelerinin olmadığını belirterek, “İki kızım da bu yurtta kalıyordu. Aşağıda bulaşık yıkayan alevlerden kaçamamış. Yangında can verdi. Yukarıda olan kızım ikinci kattan atladı ve yaralı durumda. Biz başka çaremiz olmadığımız için bu yurda verdik. Ölülerimizi bile sırtımızda taşıyoruz” dedi. Çocuklar yapılan cenaze törenin ardından toprağa verildi.

Konya’da da 17 öğrenci yaşamını yitirmişti

Yangının çıktığı yurt, sekiz yıl önce Konya’nın Taşkent ilçesinde LPG patlamasında 17 çocuğun hayatını kaybettiği yurt gibi Süleymancılar Cemaati tarafından işletiliyordu. Bilirkişi ön raporunda, yangına binanın ikinci panosundaki şalterlerin eskimiş olması ve kaçak akım rolesi bulunmamasının yol açtığı belirtilmişti. Bir diğer ihmalse, yangın çıkış kapısının kolunun bulunmamasıydı. Sağ kalan çocuklar, o kapının kilitli olduğunu daha önceden bildiklerini, o yüzden camlardan atladıklarını söylemişti.

Yangında yaşamını yitiren 10 öğrenci de Aladağ Sinanpaşa Orta Okulu’nda okuyordu. Öğrencilerden üçü 5’inci sınıf, biri 6’ıncı sınıf, üçü 7’inci sınıf, üçü de de 8’inci sınıfta eğitim görüyordu.

EN SON EKLENENLER