Böke: Maceraperest dış politika Türkiye’yi krize taşıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, partilerinin Mersin İl Örgütü’nün önünde “Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor?” başlıklı basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak yanı sıra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, konuşmasına Aladağ’da meydana gelen yangında yaşamını yitiren çocukların ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.

‘TÜRKİYE’DE SİYASİ ANLAYIŞ DEĞİŞMELİ’

Türkiye’deki siyasi anlayışın artık değişmesi gerektiğini söyleyen Böke, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve iktidardaki AKP hükümetine yüklendi. Böke, “Dün Türkiye’de Türk Lirası 6 kuruş kaybetti. Türk Lirası’nın her değer kaybedişinde halkların cebinden çıkıyor ve hepimizi derinden etkiliyor. Geçen hafta siyasi iktidarı uyardık. Kötü siyaset anlayışınız ve varlığınızla Türkiye’yi ekonomik krizin eşiğine taşıyorsunuz. Hızla acilen OHAL uygulamalarına, KHK’lerle hukuku ortadan kaldıran uygulamalara, bir Başkanlık sevdasıyla Türkiye’de oluşturmaya çalıştığınız rejim değişikliği gerginliğine, bütün dünya ile kavga eden ve bir gün savaşa girdiğinizi itiraf eden, iki gün sonra azar işittikten sonra bu sözlerden geri dönen maceraperest dış politikanız Türkiye’yi ekonomik krize taşıyor” dedi.

‘VATANDAŞIN CEBİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN’

Doların yükselmesiyle birlikte şirketlerin yazdığı kur zararının işsizlik, iflas ve zam ihtiyacı anlamına geldiğini vurgulayan Böke, “Parlamentoyu yok sayan yaklaşımlarla, hukuku yerle bir eden bir anlayışla vatandaşın cebine elinizi attığınızı görüyoruz elinizi oradan çekin” dedi.

Birlikte iş yapabilecek, güven inşa edebilecek yeni bir anlayışa ihtiyaç olduğunun altını çizen Böke, “Çocuklarımızın can güvenliğinin olduğu, askerlerin sınır ötesinde Erdoğan savaşlarında can kaybetmediği, savaş vergileriyle her gün cebimizin erimediği bir Türkiye inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘YAŞANAN KRİZİN SEBEBİ SİYASİSİDİR’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, demokrasiyi, hukuku yok sayan AKP iktidarının Türkiye’yi dünyadan kopardığını da ifade etti. Buna hep birlikte dur demek gerektiğini söyleyerek, yaşanan krizin ekonomi politikalarıyla çözülemeyeceğini ifade eden Böke, yaşanan krizin sebebinin siyaset olduğunu kaydetti. 

“Maceraperest dış politikayla ve özellikle Erdoğan tarafından açıkça bir savaşta olduğunun söylenmesi bütün dünyada bir tedirginlik yarattı” diyen Böke, bugün yaşanan ekonomik sonuçların bir diğer sebebinin de Başkanlık sistemi olduğunu kaydetti, Böke, buna ilişkin ise “Başkanlığın sadece ekonomik krizi yaşattığını görmüyoruz. Aynı zamanda başkanlıkla sosyal felaketlerinde yaşanacağını gören bir yerdeyiz” diye uyarıda bulundu. (DİHABER)
 

EN SON EKLENENLER