Uluslararası Barikat Film Festivali İstanbul’da

“İnsanca yaşamanın önemli koşullarından birisi de sanat, kültür vb. etkinliklerle desteklenen yaşamlardır” felsefesiyle yola çıkan “Uluslararası Barikat Film Festivali”, bu yıl 1-4 Aralık 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşiyor. Festivale katılacak filmlerin tamamında “engellilik” temasının işleniyor olması, ön koşulların başında geliyor. Bu koşul gerek senaryo, oyuncu, gerekse yönetmen, yapımcı olarak katılım yapan herkes için geçerli. Festival başkanı Hüseyin Nacar, “Asıl burada engelli bireylerin üretme, sunma, değerlendirme (senaryo, oyuncu, yönetmen veya yapımcı olarak) gibi faaliyetleri gerçekleştirerek, yaşama nasıl ustalıkla dahil olduklarının kamuoyuna gösterilecek olması büyük önem taşıyor” sözlerine yer verdi. Festivalde Türkiye dışında farklı ülkelerden de başvuruda bulunan katılımcılar arasından, jüri tarafından seçilen belgesel, kurmaca, animasyon türlerinde, kısa ve uzun metrajlı filmler yer alıyor. Festival 3 gün boyunca sürecek.

KATILIM ŞARTLARI

* Festival Kısa Film kategorisinde tüm filmlere açıktır. Filmin yapımcı veya yönetmenlerinin uyruğu önemli değildir. TC vatandaşı olmayan sinemacılar da festivale filmleriyle başvurabilirler.

* Yarışmacılar birden fazla eserle yarışmaya katılabilirler.

* Yarışmaya sadece engelli temalı kısa filmler katılabilir. Bu alan dışında kalan bilimsel belgesel, TV programı, tanıtım filmi vb. niteliğindeki, sinema sanatı sınırları içinde değerlendirilemeyecek filmler yarışmaya kabul edilmez. Televizyon için hazırlanmış kısa filmler de yarışmaya katılabilir.

* ‘Kısa Film’ süre sınırı 10-30 dakika arasındadır. Filmlerde Türkçe alt yazı bulunması zorunludur.

* Daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış bu yarışmalardan ödül almış olmak başvuruya engel değildir.

* Festival organizasyonu, festivale gönderilen kısa filmlerin festival ve diğer sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapılacak etkinliklerde gösterme hakkına sahiptir.

E mail: bffest@gmail.com
Web Sitesi: www.ubff.net

EN SON EKLENENLER