Amed Barosu: Verdiğiniz sözleri tutun

Amed Barosu, 28 Kasım 2015 tarihinde Sûr’da Dört Ayaklı Minare önünde katledilen eski Baro Başkanı Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması ve soruşturma dosyasının etkili yürütülmesi için bir yıldır her hafta yaptıkları gibi Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi. Eyleme çok sayıda avukat ile HDP milletvekilleri Ziya Pir, İmam Taşçıer ve Prof. Dr. Mithat Sancar’ın yanı sıra HDP yöneticileri de katıldı.

Hükümete çağrı

Eylemde konuşan Amed Baro Başkanı Ahmet Özmen, Elçi’nin katledilmesinin üzerinden bir yıl geçtiğini ve o günden bu yana her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde eylemlerini aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti. Özmen, “Tahir Elçi için bir yıldır çok şey söyledik. Yine soruşturmanın ilerlemesi ve katillerin bulunması için çok şey yaptık. Birçok devlet yetkilisiyle görüştük. Bize soruşturmanın aydınlatılması için çok sözler verdiler. Ne yazık ki verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Şimdi buradan bir kez daha İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sesleniyorum. Lütfen bize verdiğiniz sözleri tutun. Tahir Elçi’yi vuran elleri ve arkasındaki güçleri yargı karşısına çıkarın” diye konuştu. Özmen, Elçi dosyasının “faili meçhul” dosyaların arasına karışmasına asla izin vermeyeceklerini ifade etti. 5 dakikalık oturma eylemi ardından açıklama sona erdi.

Amed’de panel düzenlendi

Öte yandan Elçi’nin birinci ölüm yıldönümünde Amed’de “Tahir Elçi ve İnsan Hakları Mücadelesi” konulu panel düzenlendi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOP) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, HDP Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak konuşmacı olarak katıldı. Panelde açılış konuşması yapan Baro Başkanı Ahmet Özmen, Elçi’nin tüm hayatı boyunca insan hakları ihlallerine karşı mücadele içerisinde olduğunu ve bir çok insan hakları ihlali dosyalarında karar çıkmasını sağladığını belirtti.

AMED

EN SON EKLENENLER