Cinsiyetçiliğe karşı alternatif: Sivil toplum haberciliği

Sivil Sayfalar, Reçel Blog, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER) ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu ortaklığında düzenlenen Sivil Toplum Haberciliği – Kadın Odaklı Kuruluşlarla Haber Atölyesi projesi 24 Kasım’da İstanbul’da düzenlenen ilk atölyeyle çalışmasına başladı.

İlerleyen tarihlerde Diyarbakır ve Ankara’da düzenlenecek atölye çalışmasıyla kadın odaklı kuruluşlara haber üretme ve yaygınlaştırma becerilerini geliştirerek kendi medyalarını oluşturma alanı sağlanması amaçlanıyor.

KADINLARA SÖZ SÖYLEME İMKANI SAĞLIYOR

Proje okunabilir, anlaşılabilir, paylaşılabilir, etkili haberler üretmek, kendi medyasını oluşturmak isteyen tüm kadın ve LGBTİ dernek, vakıf, platform, ağ ve inisiyatiflerin katılımına açık olarak gerçekleşiyor.
Haber atölyesi projesi, kadın ve LGBTİ kuruluşları, akademisyenler, aktivistler ve uzmanların bugüne kadar medya alanında yaptığı çalışmalarda medyada kadın haberlerinin içeriğinin, dilinin, kullanılan görsellerin cinsiyetçi ve ayrımcı olduğu tespitinden yola çıkılarak oluşturulmuş.

Atölye, aynı zamanda haber metinlerinin öznesi olamayan kadınlara yeni bir alan ve söz söyleme imkanı sağlıyor.
Türkiye’deki kadın odaklı kitle örgütlerinin gündemini haberlerine taşımayı tercih etmeyen medyaya yönelik eleştirilerin de yapıldığı atölyeler, kadınların kendi medyasını oluşturma ve duyurma adına kadın haberciliğine katkıda bulunmayı hedefliyor. (DİHABER)

EN SON EKLENENLER