Colemêrg ilçe belediyelerine operasyon: Çok sayıda gözaltı

Colemêrg’in Gever, Çelê ve Şemzînan ilçe belediyelerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda belediye eşbaşkanları ve bazı belediye yöneticileri ile birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı

Kürt Siyaseti’ne yönelik operasyon bugün Colemêrg’in (Hakkari) Gever (Yüksekova), Çelê (Çukurca) ve Şemzînan (Şemdilli) ilçelerinde devam etti. Gever’de bu sabah saatlerinde polislerce eş zamanlı baskınlar yaptı. Yapılan operasyonda aralarında Belediye Eşbaşkanı Adile Kozay’ın da bulunduğu çok sayıda belediye çalışanı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar emniyete götürülürken, belediye binasında da polis arama yapıyor.

Çelê’de de eş zamanlı baskın

Aynı saatlerde Çelê’de de eş zamanlı baskınlar yapıldı. Yapılan ev baskınlarında Belediye Eşbaşkanları Hilal Duman ve Servet Tunç ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Hıdır Demiroğlu, HDP İlçe Eşbaşkanı Cumhur Erdemir, belediye personeli Ferhem Akgüz, Eski Belediye Başkanı Mehmet Kanar, kapatılan MEYADER Temsilcisi Kazım Tekinalp ile Osman Kanar ve Remzi Kanat isimli yurttaşlar gözaltına alındı. Gözaltına alınanların İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. Gözaltıların ardından belediye binası polisler tarafından abluka alındı. Polisler binada arama yapıyor.

Şemzînan’da çok sayıda gözaltı

Şemzînan İlçesi’nde sabah saatlerinde özel hareket polsileri tarafından yapılan ev baskınların da Şemzinan Belediye Eşbaşkanları Nahide Yıldız ve Seferi Yılmaz ile Belediye Başkan Yardımcısı Senar Duyan gözaltına alındı. Gözaltı sayısının aratabileceği belirtiliyor. Eşbaşkanların gözaltına alınmasının ardından belediye binası da polisler tarafından ablukaya alınarak arama yapılıyor.

COLÊMERG

EN SON EKLENENLER