Teğet geçmiyor ezerek geliyor

HDP’lilerin tutuklanması, gazete ve Tv’lerin basılıp kapatılması, toplu gözaltılar, artan işkence vakaları, komşu ülke ve halklara karşı düşmanlık siyaseti ve ticaretin yüzde 50 kadarının bağımlı olduğu AB ile dozu artan gerilim; Türkiye’yi ekonomik krize sürüklüyor. TL hızla eriyor

AKP ve MHP, Türkiye’yi başkanlık rejimine hapsedecek bir anayasa tasarısı için bastırırken, OPEC’in petrol üretimini kısmasıyla yükselen Dolar ve Euro ekonomik tabloyu iyice alt üst etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gerçeklere göz kapayarak “Yine teğet geçecek” dedi.
Uzmanlar ekonomik krizin nedenini derinleşen siyasi krize bağlarken, Esenboğa yolunda otomobil galerilerinin bulunduğu OTONOMİ’nin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, esnafın çıkmazını, asgari ücretliyi ve daha da yoksullaşan işsizler ordusunu görmezden geldi. Erdoğan, Doların değer kazanması ve Türk Lirası’nın Dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi olması ile ilgili, “Bu oyunu bozalım. 2007-2008’de de yaptılar. O zaman ‘teğet geçecek’ dedim. Yine teğet geçecek” dedi.

Çare yastık altındaymış

Halka dövizlerini bozması çağrısı yapan Erdoğan, “Son günlerde bir döviz meselesi çıkardılar. Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına, TL’ye dönüştürsün. TL, altın değer kazansın. Ne gerek var dövize değer kazandıracağız. Bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu bozulacaktır. 2007-2008’de de yaptılar. O zaman ne dedim. Teğet geçecek dedim. Yine teğet geçecek” dedi.

Yıldırım ABD’ye bağladı

Erdoğan’ın ardından konuşan Başbakan Yıldırım ise, küresel ekonomideki hareketliliğin, petrol üretimine kısıtlama kararından sonra ekonomik krizin yeni bir boyut kazandığını belirtti. 2016 yılının ekonomik açıdan kötü olduğunu itiraf eden Yıldırım, “Vatandaşlarımız serin kanlı olsun, sakin olsun. Bunların hepsi gelip, geçecek. İnşallah 2017 bu yıla göre çok daha iyi olacak” dedi. Ekonomik krizi ABD’de yapılan başkanlık seçimlerine bağlayarak, krizin geçici olduğunu savunan Yıldırım, şöyle konuştu: “Amerikan seçimlerinden sonra başlayan bu sürecin dünyadaki özellikle gelişmekte olan ülkelerin tamamında bir olumsuz etkileri oldu.”

Gümrük Bakanı: Ekonomik dedikodu var

Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de piyasada oluşan dalgalanmaların yakından takip edildiğini belirterek, “İç ve dışta oluşturulmaya çalışılan ekonomik dedikodulara rağmen, ekonomimiz sağlam duruşunu devam ettiriyor” dedi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER