Barzanî Rojava’ya ‘bedel’ ödetecek!

Türkiye ve bölge devletlerinin Rojava’ya yönelik tehditlerinden sonra bir tehdit de KDP Genel Başkanı Mesûd Barzanî’den geldi. MİT ve Suriye Ulusal Koalisyonu’nun (SUK) gölgesinden ayrılmayan Barzanî, Suriye Kürtleri Ulusal Kongresi’nin (ENKS) Amûdê’de “Kürdistan bayrağı yakıldı” yalanına ilişkin konuştu. Barzanî, “Bu suçu işleyenler mutlaka bedelini ödeyeceklerdir” dedi.

Rojava Devrimi’nin başladığı günden beri Rojava’ya ambargo uygulayan, sınır hattına Tükriye ile eş zamanlı olarak hendek kazan Barzanî, Rojava’yı ele geçirme istemini de şu sözlerle dile getirdi: “Amude halkının şu hususta emin olmasını istiyorum: Kürtlerin gerçek karakterini temsil eden değerler hakim olacaktır.”

Rojava Asayiş Güçleri ise Amûdê’deki bayrak yakma iddialarını kesin bir dille yalanlayarak, söz konusu durumun ENKS’nin provokasyon girişimi olduğunu belirtti.

ENKS geçtiğimiz aylarda da Cizîrê Kantonu’nun okullardaki Kürtçe eğitim müfredatını protesto etmiş ve bayrak yakma hikayesini yeniden gündeme getirmişti. Ancak ENKS ile KDP basınının servis ettiği bayrak yakma fotoğraflarının Türk özel harekatçıların Şirnex’in (Şırnak) Cîzîr (Cizre) ilçesinde çektiği fotoğraflar olduğu ortaya çıkmıştı.

Rojava yönetimi ve Kürt siyasetinin sürekli olarak dile getirdiği ulusal birlik çağrılarına kulak tıkayan Barzanî’nin, ENKS’nin son yalanlarıyla açıklamalar yapması, yeğen Neçirvan Barzanî’nin geçtiğimiz günlerde Ankara’ya yaptığı ziyaret ve Türkiye’nin PKK’ye yönelik “sınır ötesi operasyon” hazırlıklarının yapıldığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekiyor.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER