F.M. sesini kadınlara duyurmak istiyor

11 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı erkeği öldürdüğü için cezaevine giren F.M., şimdi kalan 2 yıllık süreyi doldurması için tekrar cezaevine gönderilecek. F.M., ‘Sesimi kadınlara duyurmak istiyorum’ diyor.
11 yaşında cinsel istismara maruz kalan ve yaşamı boyunca erkek şiddeti gören F.M., ailesinin dahi yaşadığı cinsel istismarın üstünü kapatmaya çalıştığını söylüyor. 13 yaşında evlendirilen ve ilk çocuğuna 14 yaşında hamile kalan F.M., ailesinin de kapıları yüzüne kapattığını anlatıyor. Evliliği süresince aynı zamanda çocukken kendisine cinsel istismarda bulunan erkekle de her gün karşılaşmak zorunda kaldığını anlatan F.M., büyük travmalar yaşadığını vurguluyor ve “Dayanamadım, öldürdüm” diyor. F.M., kendisine çocukken istismarda bulunan erkeği öldürdüğü için 11 yıl 8 ay cezaevinde kalıyor. Bu süre içinde okuma yazma öğrenen ve liseyi açıktan bitiren F.M., çocukları için yaşama tutunduğunu ve kanseri de yendiğini anlatıyor.

‘Annelikten men’ edildi

Mahkeme tarafından annelik hakkından men edilen F.M., “Yüz kızartıcı bir şey yapmadım. Evet o adamı öldürdüm ama beni buna iten nedenlerim vardı. Yıllarca hapiste çocuklarıma el işi yaparak baktım. Hangi mahkeme beni analık hakkımdan men etme hakkını kendinde buluyor” diyor. Cezasının son yıllarına doğru açık cezaevinde bulunan F.M., burada evlendi ve hamile kaldı. Gebeliği riskli olduğu için cezasının bitmesine 2 yıl kala cezaevinden tahliye edilen F.M.’ye geçen günlerde tebligat gönderilerek kalan 2 yıllık süresini doldurması için cezaevine gireceği belirtildi. Yeniden cezaevine girmek istemeyen F.M., “Ben artık sesimi kadınlara duyurmak ve adalet istiyorum” diyor. AMED

EN SON EKLENENLER