Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu 4 yıl içerisinde çözerim

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun hayatını kaybeden babası Fehmi Tanrıkulu için kurulan taziyeyi ziyaret emek üzere Diyarbakır’a gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ya, Kürt sorununa dair görüşü soruldu. Kılıçdaroğlu’nun yanıtı, “Türkiye’de var olan sorunu çözecek tek parti vardır. O partinin adı da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sözüm sözdür. 4 yıl içerisinde bu sorunu çözeceğim” oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun 2 Aralık’ta hayatını kaybeden babası Fehmi Tanrıkulu için kurulan taziyeyi ziyaret etmek üzere bugün Diyarbakır’a geldi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve PM üyeleri ile birlikte havayoluyla Diyarbakır’a gelen Kılıçdaroğlu, önce merkez Bağlar ilçesinde bulunan Liceliler Yas Evi’nde kurulan taziyeye geçti.

Zırhlı araçlar ve özel harekat polisleri ile, etrafında yoğun güvenlik önlemleri alınan taziye evinde vekil Sezgin Tanrıkulu ve ailesine taziye dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP İl Örgütü binasına geçti.

‘ADİL BİR YARGILANMA VARSA SORUN YOK’

Parti binası önüne basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’a taziye ziyareti amacıyla geldiklerini belirtti. Sabah saatlerinde Ankara’da, Gülen cemaati üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan başdanışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul hakkında yöneltilen sorulara yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Miting öncesi ve sonrası beraber araştırmalar yapardık. Miting sonraları mitingdeki konuşmalarımın etkilerini beraber tartışırdık. Kendisinin herhangi bir suçu var mı bilmiyoruz. Eğer adil bir yargılanma varsa bizim açımızdan sorun yok. Herkes gidecek ifadesini verecek. Ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kürt sorunu yok, terör sorunu var” sözlerini hatırlatarak bu konudaki görüşlerini sorduğu Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

“Türkiye’nin 35 yıldır uğraştığı bir sorunu böyle ayaküstü ‘çözeceğiz’ demek çok sıradan bir cevap olur. Bu konuda bizim raporlarımız var. Sorunun çözümlerine ilişkin basın toplantıları, kitaplarımız var. Ayaküstü ‘şunu şunu yapacağız’ dersek doğru olmaz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye’de var olan sorunu çözecek tek parti vardır. O partinin adı da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sözüm sözdür. 4 yıl içerisinde bu sorunu çözeceğim. Demokrasi ve insan hakları bağlamında biz bu sorunu çözeriz.”

‘GAZETECİLERİN TUTUKLANMASI DEMOKRASİ AYIBIDIR’

Tutuklu gazeteciler konusunda da değinen Kılıçdaroğlu, “Bizim ilkemize göre hiçbir gazeteci hapiste olmamalıdır. “Yazı yazan, düşüncelerini ifade eden bir gazeteci benim düşüncelerimi ifade ettiği zaman dışarı çıksın, ifade etmediği zaman da içeri girsin. Siyaset çifte standart kabul etmez. Siyasette doğru ve ilkeli duracaksınız. Ben 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum. Uluslararası arenada bir demokrasi ayıbıdır” ifadelerini kullandı. (DİHABER)

EN SON EKLENENLER