‘Tekrar kazanacak güçteyiz’

Sêrt’te (Siirt) yaşanan süreci değerlendiren HDP İl Eşbaşkanı Abdullah Çetin, OHAL’in ilan edilmesiyle uzun tutukluluk uygulamalarının ilk kez kentte hayata geçirildiğini belirterek, “Yasal olarak belirlenen 30 gün. Diğer illere göre Siirt’te bu süre dolduruluyor. 150’den fazla yönetici ve çalışanımız şu an tutuklu. 19 resmi yöneticimiz yine cezaevinde. 26 gün gözaltında tutulan Eruh Belediyesi eşbaşkanları ve yöneticileri var” dedi. Siirt Emniyeti’nin, HDP ve DBP’lilere dönük baskıcı ve iş yaptırmamaya dönük bir politika izlediğini ifade eden Çetin, “Şuan bir suskunluk olabilir ama yaptığımız ev ziyaretlerinden duyulan rahatsızlığın had safhada olduğunu görüyoruz. Önümüze bir seçim konulursa yeniden bütün belediyeleri alabilecek güç ve inançtayız. Halkta böyle bir durum var” dedi.

‘Hendek bahane’

Çetin, Sêrt Belediyesi’ne neden kayyum atandığının hâlâ açıklanmadığına dikkati çekerek, hendeklerin bahane yapılarak halkın iradesinin gasp edildiğini söyledi. Çetin, “Hendekler bahane edildi ve kayyum atandı. Burada ne vardı, peki? Bu tarz bahanelerle yıllardır binbir emekle kazanılan belediyeler elimizden alınmak isteniyor” dedi.

Kayyum aradılar ama bulamadılar

Kentte AKP İl Başkanı Özgür Çelekoğlu’nun, evinde bölgenin “ileri gelenleriyle” kayyum için toplantı yaptığını aktaran Çetin, “Birçok aşiret liderine kayyumluk teklif edilmişti. Ama bunların hiçbiri kabul etmedi. Tuncer Bakırhan’ın tutuklanması için uyduruk bir mahkeme yaptılar ve ceza verdiler. Özellikle bu cezadan sonra AKP İl Örgütü böyle bir kayyum arayışına girdi ama bir şey elde edemedi. Sonra Vali Yardımcısı kayyum olarak atandı” diyerek yaşanan süreci anlattı.

Özgür Aydın-Yaşar Aksu / Sêrt-Anf

EN SON EKLENENLER