Zeynep Altıok, Yamanlar Cemevi yönetimini dinledi

Yamanlar Cemevi olarak bilinen Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi’ne tahsis edilmiş olan Can Dost Düğün Salonu‘nun CHP’li Bayraklı Belediyesi zabıta ekipleri tarafından sabah saatlerinde yıkılmasının ardından bugün ilginç bir ziyaret gerçekleşti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, beraberindeki heyetle Yamanlar Cemevi‘ni ziyaret ederek, konuya ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, öncelikle Yamanlar Cemevi yönetiminden süreçle ilgili bilgi aldı. Konuyu, CHP Genel Merkezi’ne, MYK‘ya ve Kemal Kılıçdaroğlu‘na ileteceğini belirten Zeynep Altıok Akatlı, Dost Düğün Salonu‘na ilişkin dernek yönetiminden tüm evrakları aldı.

YARALANANLARA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Yıkılan düğün salonunun içinde kalan ve değeri 100 bin TL’yi geçen eşyaların listesini de aynı şekilde CHP Genel Merkezi‘ne ve Kemal Kılıçdaroğlu‘na ulaştırmak üzere yöneticilerden alan Zeynep Altıok Akatlı, polis saldırısı sonucu sıkılan biber gazından ve panzerden sıkılan sudan etkilenerek yaralanan Alevi yurttaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

‘HASAN KARABAĞ YÜZÜNDEN CHP’DEN İSTİFAYI DÜŞÜNDÜM’

Görüşme sırasında Yamanlar Cemevi yönetiminin ve Alevi toplumunun en önemli talebi, Hasan Karabağ‘ın CHP tarafından cezalandırılması isteği oldu. Görüşmede, Hasan Karabağ‘ın CHP‘ye zarar verdiği, Zeynep Altıok Akatlı‘ya iletildi. Yamanlar Mahallesi‘nde yaşayan Alevi bir yurttaşın, “Ben de CHP‘liyim, Hasan Karabağ yüzünden partimden istifa etmeyi düşünüyorum” ifadesi ise, konunun önemini aktarması açısından son derece vurucuydu.

Zeynep Altıok Akatlı ve beraberindeki CHP heyeti, Yamanlar Cemevi yönetimiyle görüşmenin ardından yıkılan Can Dost Düğün Salonu’nu gezdi. Zeynep Altıok Akatlı, bölgedeki Alevi yurttaşlarla sohbet ederek, yaşananlara ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

iz haber

EN SON EKLENENLER