Bab’tan Helikopter ve ambulanslar ölü ve yaralı taşıyor

Bab bölgesinin kuzeyinde bulunan Susiyan, Şèx Elwan ve Hizwan köyleri, hangi ülkeye ait oldukları bilinmeyen savaş uçakları tarafından bombalandı. Bombardımanda en az 15 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralı olduğu belirtilirken Helikopter ve ambulanslar Şehba’dan ölü ve yaralı taşıyor

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) geçtiği haberde yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Bab bölgesinin kuzeyinde bulunan Susiyan, Şèx Elwan ve Hizwan köyleri hangi ülkeye ait oldukları bilinmeyen savaş uçakları tarafından bombalandı. Köylerdeki şiddetli hava saldırıları sonucunda 8’i “Fırat Kalkanı” çetesi ve 7’si TSK askeri olmak üzere en az 15 kişinin öldüğü belirtildi.

Öte yandan saldırılarda çok sayıda yaralının da olduğu ve yaralıların bir kısmının Kilis’teki hastanelere kaldırılarak burada tedavi altına alındığı bildirildi. TSK askerleri ve çetelerinin işgali altındaki Şehba bölgesinin doğusunda bulunan Exterîn kasabasındaki hava saldırılarının sonuçlarına dair ise henüz net bir bilgi elde edilemedi.

Helikopter ve ambulanslar ölü ve yaralı taşıyor

Şehba bölgesinde Bab’ın kuzeyindeki Susiyan, Şèx Elwan ve Hizwan köylerinde ÖSO gruplarına yönelik dün gece hava bombardımanı ile başlayan saldırılar, yoğun çatışma ile devam ediyor. TSK saldırganlar hakkında DAİŞ’i işaret ederken, devam eden saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının El Rai’ye taşındığı belirtildi. Yerel kaynaklar, El Rai’den 6 helikopter ve 15’i aşkın ambulansın ölü ve yaralıları Kilis ve Dîlok (Antep) hastanelerine taşıdığını belirtildi.

EN SON EKLENENLER