Endonezya’da 6,5 büyüklüğünde deprem: 54 kişi yaşamını yitirdi

Endonezya’nın Açe eyaletinde meydana gelen 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 54 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Endonezya’nın Açe eyaletinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Sumatra Adası’nın güneydoğusundaki Sigli kenti. Depremin hissedilmesiyle geniş bir bölgede çok sayıda insan panikle evlerinden sokağa kaçtı. Uluslararası ajansların son dakika olarak geçtiği habere göre, can kaybı 54’e çıktı.

15 saniye sürdü

Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Açe eyaletine bağlı Sumatra Adası’ndaki Pidie Jaya olan depremin büyüklüğünü 6,5 olarak güncelledi. Daha önce büyüklüğü 6,4 olarak açıklanan depremin, yerel saatle 05:03’te, 10 kilometre derinlikte meydana geldiği ve 15 saniye sürdüğü belirtildi. Bölgede, 5 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

Elektirik verilmiyor

Açe’deki ordu sözcüsü General Tatang Sulaiman, Pidie Jaya’da 52, Bireuen bölgesinde de 2 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Pidie Jaya, Samalangga ve Bireun’da hasara neden olan deprem, 170 kilometre uzaklıktaki eyalet başkenti Banda Açe’de de hissedildi. Depremin merkez üssüne yakın bölgelere elektrik verilemediği bildirildi.

 

EN SON EKLENENLER