HDP Eşbaşkanı Demirtaş ailesiyle görüştü

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde, eşi Başak Demirtaş, çocukları, kardeşleri, anne ve babası ziyaret etti. Çıkışta konuşan Başak Demirtaş, ‘Tek kalmasıyla ilgili hukuksuzluk devam ediyor. Selam ve sevgilerini gönderdi’ dedi

Amed’te 4 Kasım’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı, konulduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret etti. Demirtaş, eşi Başak Demirtaş, annesi Sadiye, babası Tahir, kızkardeşi Bahar, erkek kardeşi Süleyman Demirtaş’ın yanı sıra kızları Delal ile Dilda ile açık görüşte bir araya geldi.

Tek başına kalması hukuksuzluk

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından çıkışta konuşan Başak Demirtaş, eşinin sağlık ve moral durumun iyi olduğunu söyledi. Demirtaş’ın tek başına hücrede tutulmasının hukuksuzluk olduğunu belirten Başak Demirtaş, “Bugün annemiz, babamız ve çocuklarla birlikte açık görüş yaptık. Başkanın morali iyiydi, sağlığı da yerinde, bir sıkıntısı yoktu. Bilindiği gibi tek kalmasıyla ilgili hukuksuzluk ve yasalara aykırılık devam ediyor. Bununla ilgili içerde ve dışarıda mücadelemizin süreceğini söyledi. Yurt içindeki ve yurt dışındaki halkımıza selam ve sevgilerini gönderdi” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER