Köprüleri kalmadı

ABD öncülüğündeki koalisyon, DAİŞ’e giden ikmali kesmek için Musul’un iki yakasını bağlayan son köprünün giriş ve çıkışını bir kez daha vurdu.

Irak’ın Musul kentinde ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Dicle Nehri üzerinden kentin doğu ve batı yakasını birleştiren son köprü olan El-Atik Köprüsü’nün giriş ve çıkışını bir kez daha vurduğu belirtildi. Ortak Kuvvetler Komutanı Binbaşı İsmail Zahid, koalisyonun ikmali önlemek için Atik Köprüsü’nün giriş ve çıkışını vurduğunu söyledi. Zahid, araç geçişini engelleyecek şekilde yıkım olduğunu kaydetti. Daha önce birçok köprü bu şekilde bombalanmıştı. Bu arada Irak ittifakı ile DAİŞ arasındaki şiddetli çatışmalarda iki Iraklı subay öldürüldü.

Tel Afer’de mahsur kaldılar

Öte yandan Şii Heşdi Şabi milislerinin Tel Afer operasyonu sürerken, Suriye karayolunun milislerin denetimine geçmesiyle kentteki bazı siviller, Musul’a doğru kaçarken, bir bölümü de Pheşmerge Güçleri’nin denetimindeki bölgelere yöneldi. Rûdaw’a konuşan Ninova İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nureddin Kaplan, Tel Afer halkının kötü şartlarda yaşadıklarını belirtti. Nureddin Kaplan, “İlçeden kaçan ve peşmergenin denetimindeki bölgelere doğru gelen 200 aile (3 bin kişi) mahsur kalmış durumda. Bunların Kürdistan Bölgesi’ne ulaşması için Zumar bölgesinde bir koridor açılmalı” ifadesini kullandı.

MUSUL

EN SON EKLENENLER