Sanatımızı sokaklardan yeni nesillere aktaracağız

İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile kapatılan dernekler arasında bulunan Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Adana Şubesi’nin öğrenci ve öğretmenleri, yarım kalan projelerini sokakta tamamlıyor. Kendisinin de 6 yıl önce MKM’nin kurslarına katılıp, eğitmen olduğunu ifade eden Koma Pel üyesi Devrim Özlük, 3 yıldır kursiyerlere bağlama kursu verdiğini söyledi. Kursiyerlerin çok çeşitli kesimlerden olduğunu ifade eden Özlük, kapatmalara rağmen her alanı kültür merkezi yapıp çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Özlük, “Kurum kapatıldıktan sonra dışarıda halkın içinde çalışmalarımız devam etti. Kursiyerlerimize her alanı kurum haline çevirip eğitmeye başladık” dedi.

Hiçbir baskı ve kapatmanın kendilerini yıldırmayacağını ifade eden Özlük, “Sanata ve sanatçıya mühür vurulamaz. Sokakta ve her alanda sanatımızı sürdürüp yeni nesillere aktaracağız. Mühürler onların olsun sokaklar bizimdir; her koşulda sanat yürütülecektir” dedi.

‘Her koşulda yaşatacağız’

Ücretsiz bağlama kursu aldığını ifade eden Berivan Gökalp adlı kursiyer de “Devlet her koşulda kapatabilir ama biz sanat ve kültürü inşa edeceğiz. Biz kendi kurumlarımızda çalışmaları yürüttüğümüzde daha verimli olur. Her koşulda biz kültürü yaşatacağız. Onlar engel olamaz. Bizim zihinlerimizden kültürümüzü yok edemez. Onlar ne kadar engel koyarlarsa koysunlar pişman olacaklar” diye konuştu.

ADANA

EN SON EKLENENLER