‘Verilen sözler tutulmadı’

Savaş politikalarıyla yıkılan Kürt kentlerinde atanan kayyumları teftişe çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ziyaretine Sûr esnafından tepki geldi. Polisler ve korumalar eşliğinde yapılan ziyaretlerin gövde gösterisi olduğunu belirten esnaf, ziyaret değil çözüm istediklerini belirtti

Bir yıldır yürütülen savaş politikalarıyla Kürdistan’ın birçok kenti yerle bir edilirken, binlerce insan da evinden edildi. Kentler yerle bir edilirken, belediyelere de kayyum atandı. Her konuşmasında kışı Kürdistan’da geçireceğini söylerek atanmış kayyumları teftişe çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ilk durağı olan Amed’de ziyaret öncesi büyükşheir beldiyesinin Kürtçe tabelası sökülerek yerine bayrak resmi çizildi. Binlerce koruma ve kamera eşliğinde Amed’i gezen Soylu Gazi Caddesi üzerindeki tarihi Hasanpaşa Hanı’nda Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte kahvaltı yapıp ilçeden ayrılırken, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinlemedi. Polis ablukasından dolayı iş yapamaz halde olan ilçe esnafı, hükümetin zarar gören esnafın mağduriyetinin giderileceği yönündeki sözlerinin hiçbirinin tutulmadığını ifade etti.

‘Gövde gösterisi’

Soylu’nun gelişine anlam veremeyen Gazi Caddesi esnafı, Soylu’nun da kendinden öncekiler gibi gövde gösterisi yaptığını vurguladı. Şimdiye kadar sorun ve sıkıntılarının çözülmediğini dile getiren Sûr esnafı, polis ablukasından ve yasaklardan dolayı ekonomik krizin gün geçtikçe derinleştiği konusunda hemfikir. İflas etme noktasına geldiklerini söyleyen bazı esnaflar ise devletin yalanlarına karınlarının tok olduğunu dile getirdi. Esnafın ortak talebi ise bir an önce barış ortamının sağlanması.

AMED

EN SON EKLENENLER