‘Artık bedel ödemek istemiyoruz’

HDP milletvekillerinin tutuklanması, DBP’li belediyelere kayyum atanması ve birçok belediye eşbaşkanın tutuklanmasını değerlendiren Agirî (Ağrı) Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, “Eğer sorun bizi tutuklayarak çözülecekse biz seve seve de bırakmaya hazırız” diye konuştu. Cumhuriyet’te konuşan Sakık, “Yine 80’lere, 90’lara döndük. Eğer bunlar çözüm olsa idi zaten şimdiye kadar Kürt sorunu çözülmüş olacaktı” dedi.

90’larda da yaşadık

Sakık “Gözaltı furyası belediye başkanları, HDP eşbaşkanları, Ahmet Türk ile devam ediyor süreç. Böylesi bir süreci 90’larda da bizler yaşadık. Ama her seferinde halkın iradesi gasp ediliyor. Sorun bu ülkede bu halk kendi dili ve kültürü ile nasıl yaşayacak sorunudur. Bunu tartışmamız, konuşmamız gerekirken, yine yeniden ret, inkar ve tutuklama sürecini yaşıyoruz” dedi.

Panzehir demokratik siyaset

30 yılı aşkın bir süredir çatışmalı bir süreç yaşandığına dikkat çeken Sakık, “Bunun panzehiri demokratik siyasettir, bunun hayat bulmasıdır. Seçilmişleri tutuklayıp, belediyelere kayyım atamak bir hak gaspıdır. Buradan sulh çıkmaz. Buralardan kavga çıkar, acı dolu yıllar çıkar. Hepimiz, bu ülkede yaşayabilmenin bedelini bir bütün olarak çok ağır ödedik. Amacımız demokratik zeminde çözüm bulmaktır” dedi.

Yeter ki kan dursun

Ahmet Türk’ün barışı savunduğunu, bunun mücadelesini verdiğini anlatan Sakık, “Ahmet Türk, hep ‘bu topraklarda barış olsun’ dedi. Biz bunu 12 Eylül’de de yaşamıştık. Sayın Türk de oradan gelen bir siyasetçi. Ahmet abi, bütün hayatını bu mücadeleye adamış bir insan. Ahmet Türk ve onun gibi siyasetçilere ihtiyaç vardır” diye konuştu. “Bu yol ve yöntem daha çok acı dolu yıllar. Artık biz bu bedelleri ödemek istemiyoruz” diyen Sakık, “Çocuklarımıza, yeni bir ülkeyi bırakmak gibi bir görevimiz var. Eğer sorun bizim tutuklanmamız ve siyasetin dışına çıkarılmamız ise ve bizi tutuklayarak çözülecekse biz seve seve de bırakmaya hazırız. Yeter ki bu topraklarda bu kan deryası dursun” dedi.

AGIRÎ

EN SON EKLENENLER