Bilgen: Toplum sözleşmesi değil, gizli anlaşmadır

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, önümüzdeki günlerde Meclis’e getirilmesi planlanan ‘başkanlık sistemi’ni içeren anayasa değişikliğinin ‘gizli anlaşma’ olduğuna dikkat çekerek, ‘Bu ülke yanlış yolda gidiyor. Bu ülke, bir parti, hatta aile devletine doğru sürükleniyor’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, gündemdeki konulara ilişkin Meclis HDP grup toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Bilgen’in değerlendirmelerinin ana başlığı AKP ve MHP arasındaki anayasa anlaşması ve mini paketin detayları vardı. Önümüzdeki günlerde Meclis’e getirilmesi planlanan “başkanlık sistemini” de içeren anayasa değişikliğinin “gizli anlaşma” olduğunu belirten Bilgen, mevcut koşullarda bu tarz bir değişiklikler yapılamayacağını söyledi. Bilgen, “10 milletvekilimizin cezaevinde tutulduğu bir ortamda anayasa değişikliği tartışmaları yapılıyor. Böyle anayasa değişikliği olmaz. Böyle bir anayasa değişikliği yöntemi olmaz. Bu bir toplum sözleşmesi değil, gizli anlaşmadır” dedi.

‘Ülke aile devletine sürükleniyor’

Gündeme gelen “yedek milletvekilliği” konusuna ilişkin de konuşan Bilgen, “‘Genel başkandan farklı düşünürseniz yedeğiniz hazırda bekliyor’ yaklaşımıyla anayasa yapılamaz” ifadelerini kullanarak, anayasa değişikliğiyle ilgili uzlaşmaya varan Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Bilgen, “Bu ülke yanlış yolda gidiyor. Bu ülke, bir parti, hatta aile devletine doğru sürükleniyor” dedi.

Yurttaşlara iradelerine sahip çıkma çağrısı

Eşbaşkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş da dahil 10 HDP milletvekilinin tutuklandığını hatırlatan Bilgen, yurttaşlara, “Tüm yurttaşlar kendi oylarına sahip çıkmalı. Ülke krizle karşı karşıyayken, bir kişinin ne olacağının peşine düşmek kabul edilemez. Tüm yurttaşlar oylarına sahip çıkmalı. Vekillerini arasınlar. Onlara mail atsınlar, mektup yazsınlar” çağrısı yaptı.

ANKARA

EN SON EKLENENLER