Baluken Meclis kürsüsünde

HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, bütçe görüşmelerinde tutuklu bulunan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in, DAİŞ’le Türkiye arasındaki ticari faaliyetlere ilişkin değerlendirmesini dinletti.

Meclis Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerinde konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, konuşmasının bir bölümünü HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’e ayırdı. Beştaş, Baluken’in 2016 bütçe görüşmelerinde Türkiye ve DAİŞ arasındaki ticari faaliyetlere dair değerlendirmelerinin yer aldığı görüntüyü dinletti. Baluken, söz konusu konuşmasında “Terör örgütü dediğiniz IŞİD ile Akçakale’den 7 milyon dolarlık neyin alışverişini yaptınız” sorusunu sormuştu.

‘Ne ticareti yapıldı?’

Baluken, söz konusu konuşmasında özetle şu ifadeleri kullanmıştı: “Tel Abyad (Grê Spî) IŞİD’in elindeyken yapılan ticaret 7 milyon dolar. YPG Grê Spî’yi özgürleştirdikten sonra ise kapı kapanıyor, ticaret 0 dolar. Eğer IŞİD bir terör örgütüyse, bu ticaret ne anlama geliyor? O bölgeye ne ihraç edildi? Bu ticari faaliyet, bölge PYD’nin denetimine girdikten sonra neden durdu?”

‘Verilen ceza dokunulmazlığı ihlal’

Konuşmayı dinlettikten sonra sözlerine devam eden Beştaş, şunları söyledi: “Grup Başkanvekilimiz İdris Baluken, burada konuşma hakkı olduğu halde cezaevinde rehin olarak bulunmaktadır. Dün Sayın Baluken’in duruşmasına katıldım. Yargı TBMM üyelerini alenen aşağılamaktadır. Dün İdris Baluken’e verilen para cezası dokunulmazlığın yüzde yüz ihlalidir. Avukatlarının yaptığı itirazlar bir saniye bile düşünülmeden reddedilmiştir. Meclis’in üzerinde yargı vesayeti kurulmuştur.”

ANKARA

EN SON EKLENENLER