Dayanışma Akademisi’nde ‘İç Dünyadan Dış Dünyaya Barışı Kurmak’ tartışıldı

Mersin Üniversitesi’nde “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirgesine imza attıkları için sözleşmeleri sonlandırılan akademisyenler tarafından oluşturulan Mersin Dayanışma Akademisi “İç Dünyadan Dış dünyaya Barışı Kurmak” konulu 2. Dersini yaptı.

Mersin Üniversitesi’nde barış bildirgesine imza attıkları için sözleşmeleri sonlandırılan akademisyenler tarafından oluşturulan Mersin Dayanışma Akademisi 2. Dersini Mersin Tabip Odasında gerçekleştirildi. “İç Dünyadan Dış Dünyaya Barışı Kurmak” konulu dersi imzacı akademisyenlerden Ruh Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gamze Özçürümez verdi. “Barışta ısrarlıyız, Akademi biat etmez” pankartı asılırken çok sayıda kişi derse katıldı. Özçürümez tarafından verilen “İç Dünyadan Dış Dünyaya Barışı Kurmak” konusu sinevizyon ve görsel biçimde anlatıldı. Barış anlatılırken 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğrafları da görsellerde yer alırken, sinevizyon “Onlardır barışı var edecek olan” yazılaması ile sinevizyon son buldu.

‘SAVAŞ ISRARI DOGMATİK DEĞİL’

Savaşların insanda psikolojik birçok çöküntüye sebep olduğunu ve insanların savaşları daha çok bilinçsiz ve aptalca bir yaklaşımla kabul ettiklerini dile getiren Özçürümez, yine insanların savaşta ısrar etmelerinin sebebinin ise bilinçli bir biçimde devletin verdiği eğitimden kaynaklandığını ifade etti. İnsanların savaşta ısrar etmelerinin sonradan öğrenildiğini kaydeden Özçürümez, kişide saldırganlığın dogmatik olmadığını aktardı. Özçürümez, yaptığı açıklamalar ile insanın iç dünyasından başlayan süreçte dış dünyaya barışı nasıl sunabileceğinin yollarını araladı.

Yaklaşık iki saat süren dersin ardından dinleyicilerden konunun farklı yönlerine dair sorular alınıp cevaplar alınmaya çalışıldı.

EN SON EKLENENLER