Derviş: DAİŞ’in ömrü uzatılıyor

TSK ve ÖSO’nun YPG’nin çekilmesi ile saldırılarını yoğunlaştırdığına işaret eden Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş, saldırıların DAİŞ’in ömrünü uzatmaya dönük olduğunu, ancak kenti koruyabilecek güçte olduklarını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve desteklediği Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Minbic’ın kuzeybatı ve Bab köylerine yönelik saldırıları konusunda konuşan Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derviş, Minbic’ın işgal edilmek istendiğini ve saldırıların DAİŞ’e zaman kazandırma anlamı taşıdığını söyledi.

‘YPG’NİN ÇEKİLMESİYLE SALDIRILAR YOĞUNLAŞTI’

TSK ve ÖSO’nun saldırılarına sesiz kalamayacaklarının altını çizen Derviş, Minbic’i Demokratik Suriye Güçleri (QSD) desteğinde özgürleştirdiklerini, YPG’nin kentin güvenliğini sağlamak ve savaşçılarını eğitmek için yardımda bulunduğunu belirtti. Derviş, YPG’nin 19 Kasım günü tüm güçlerini Minbic’ten çektiğini, YPG’nin kentten çekilmesiyle beraber Türkiye’nin kendilerine saldırdığına dikkat çekti. YPG’nin çekilmesi ile saldırıların yoğunlaştığını söyleyen Derviş, “YPG’nin çekilmesiyle Minbic Askeri Güçleri’nin zayıfladığını düşündüler. Şunu belirtmekte fayda var. 5 binden fazla savaşçımız var. Son dönemlerde ise yüzlerce genç saflarımıza katıldı. Türkiye ve ona bağlı grupların saldırılarına misliyle karşılık verdiler” dedi.

‘DAİŞ’İN ÖMRÜ UZATILIYOR’

TSK ve ÖSO saldırılarında iki amaç olduğuna işaret den Derviş, şöyle devam etti: “Birincisi Minbic’ten sonra DAİŞ’ten özgürleştirilen alanların kimin kontörlüne geçeceği. İkincisi ise DAİŞ’e karşı yürütülen operasyonların devam etmesini engellemek. DAİŞ’in ömrü uzatılıyor. Çünkü DAİŞ artık bir karışıklık içinde ve savaşacak pek fazla gücü de kalmadı. Eğer Türkiye’nin özgürlük güçlerine saldırıları olmasaydı, buradan Halep kırsalına kadar çetelerden temizlenebilirdi. Onların saldırıları DAİŞ’e yardım niteliğindedir. Kimse bunu inkar edemez. Onun yanında Rakka’yı özgürleştirme hamlesini engellemek için de bunu yapıyorlar.”

‘KANIMIZLA DAİŞ ZULMÜNÜ TEMİZLİYORLAR’

TSK ve ÖSO saldırılarıyla binlerce insanının yerinden yurdundan göç ettiğini, yüzlercesinin de katledildiğini kaydeden Derviş, saldırıların kendilerini sindiremeyeceğini, Minbic’i özgürleştiren güçlerin Minbic’i koruyabilecek güçte olduklarını, işgalci güçlere aman dilemeyeceklerini belirtti. Saldırıların devam etmesi halinde daha güçlü cevap vereceklerinin mesajını veren Derviş, saldırılara karşı birçok çevrenin sessiz kaldığını, başta uluslararası güçler olmak üzere bu güçlerin tepkisizliğinin anlaşılacak bir durum olmadığını söyledi. DAİŞ’in zulmünü kendi kanları ile dünyanın başından temizlemeye çalıştıklarını dile getiren Derviş, bu güçlerin ahlaki bir görev taşıyarak, saldırılara karşı sessiz kalmamaları gerektiğine vurgu yaptı.

EN SON EKLENENLER