‘Elçi’nin katili ortaya çıkana kadar mücadele edeceğiz’

Sûr’da katledilen Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasında 15 Temmuz tarihinden bu yana tek bir işlem yapılmadığını kaydeden Amed Baro Başkanı Ahmet Özmen, Elçi’nin failleri bulunana dek eylemlerine devam edeceklerini belirtti

Amed Barosu, 28 Kasım 2015 tarihinde Sûr ilçesi Dört Ayaklı Minare önünde katledilen önceki Amed Baro Başkanı Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması ve soruşturmanın etkili yürütülmesi için bir yıldır her hafta yaptıkları açıklamaya bu hafta da Diyarbakır Adliyesi önünde devam etti. Açıklamada, üzerinde Elçi’nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe “Seni unutmayacağız” pankartı ile Tahir Elçi dövizleri taşınırken, çok sayıda baro üyesi avukat katıldı.

10-17 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası’nın hak ihlallerinin son bulmasına vesile olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Amed Baro Başkanı Ahmet Özmen, bir yıldır her hafta aynı yerde oldularını hatırlattı. Özmen, “Ne yazık ki her hafta sizlere aynı şeyi söylemek zorunda kalıyoruz. Çünkü soruşturma dosyasında ne yazık ki bir ilerleme yok” dedi. Askeri darbe girişimi sonrası birçok savcı ve hakimin görevden alındığını ve adliyede boşluklar oluştuğunu belirten Özmen, Elçi’nin dosyasını yürüten savcının 15 Temmuz tarihinden bu yana dosyada tek bir işlem yapmadığını kaydetti. “4 ayı aşkın bir süredir tek işlem yapılmamış bir dosya ile karşı karşıyayız” sözleriyle tepkisini dile getiren Özmen, “Elçinin katilleri bulunana kadar eylemimiz devam edecek” dedi.

EN SON EKLENENLER