‘Hangi İnsan Hakları?’ Film Festivali başladı

İSTANBUL – İstanbul’da 5 gün boyunca dünyadan hak mücadelelerine dair hikayeleri seyirci ile buluşturacak olan 8’inci ‘Hangi İnsan Hakları?’ Film Festivali bu sene temel haklara dikkat çekiyor.

Documentarist ekibinin düzenlediği “Hangi İnsan Hakları?” Film Festivali’nin 8’incisi bu yıl gerçekleştiriliyor. Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan festivale çok sayıda oyuncunun yanı sıra kişi katılırken, salona “Emek bizim İstanbul bizim” pankartı asıldı.

‘BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI’

Bu yıl konusu ‘Temel insan hakları’na ayırılan festivalin açılış filmi Emek Bizim İstanbul Bizim Kolektifi tarafından hazırlanan “Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi” filmin Türkiye galasıyla başladı. 2009’da başlayan Emek Sineması mücadelesini, anlatan film, 2013’te ekibin yaptığı çağrıyla havuzda biriktirilen arşiv görüntülerinin bir düzen içinde bir araya getirilmesiyle oluşturularak seyirci ile buluşturuldu. Salonda bulunan seyircinin hem kendisini hem de çektiği görüntüleri görmesi ise belgeseli ‘hepimizin hikâyesi’ haline getirdi. Etkinlik söyleşi ile devam etti.

ETKİNLİK 5 GÜN SÜRECEK

Öte yandan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ne denk gelen festival, 10-14 Aralık tarihlerinde 5 gün boyunca, hak temelli mücadelelere ve ihlallere dair Türkiye’den ve dünyadan onlarca film gösterilecek ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir çok yan etkinlik gerçekleşecek. Festival programında ise 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleşen katliamında yaşamını yitirenlerin yakınlarının gözünden anlatan filmlerden tutalım, “Gönderen: İlhan Sami Çolak”a kadar çeşitli konulara yayılan bir dizi film yer alıyor.

EN SON EKLENENLER