Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı açıldı

Mersin’de kadının emeğinin görünür kılınması için Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı’nın açılışı yapıldı. Haftanın 6 günü açık olacak pazarda kadınlar kendi elleriyle ürettikleri ürünleri satacak.

Mersin’de bulunan Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Kadın Müdürlüğü tarafından 4 yıldır projesi devam eden Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı çok sayıda kişinin katılımıyla açıldı. Kuvai Milliye Parkı’nda açılışı yapılan ve Pazar hariç haftanın 6 günü açık olacak olan pazarda kadınlar kendi elleri ile ürettikleri ürünleri tezgahlarda halka sunacak. Açılışı öncesi tezgah başlarında yerini alan kadınlar evde yapmış oldukları yiyecek, takı, elbise ve örgüleri müzik eşliğinde sergiledi. Kesilen kurdelenin ardından açılışta konuşan Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Fazıl Türk, kadınların bu pazar ile kendi ayakları üstünde duracaklarını belirterek, pazarda çalışan kadınlara başarı dileklerini sundu.

‘KADINLAR İÇİN BİR UMUT’

Ardından söz alan proje sahiplerinden Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, belediye olarak kadınların kendilerine olan özgüvenlerini artırmak ve ekonomik olarak kendilerini daha iyi his etmeleri için böyle bir proje hazırladıklarını söyledi. “Kadınlar için bu proje bir umuttur” diyen Cebe, “Kadın emeği insanlar tarafından zaten görülmüyordu. Kadınlar evde yapmış oldukları emeklerini artık pazar yerlerinde yaparak emeklerinin görünür kılacaklar. Kadınlar bu projeler sayesinde artık güçlenecek” dedi.

Cebe, kadınların günlük yaşamda emeklerinin görünür kılınması ve kendilerini finanse etmeleri için böylesi projeleri çoğaltacaklarını ifade etti.

EN SON EKLENENLER