Ordu pazar yerini vurdu: Onlarca sivil öldü

Irak hava güçlerinin pazar yerini bombalaması sonucu El Kaim’de katliam gerçekleştirildi. Peş peşe üç saldırılarda katledilenlerin 19’u çocuk, 12’si kadın

Irak’ın batısında DAİŞ kontrolündeki El Kaim kentine düzenlenen hava saldırısında bir pazar yeri isabet aldı. Bombardıman büyük bir trajediyle sonuçlandı. Bazı kaynaklar 55 bazı kaynaklar 60 sivilin yaşamını yitirdiğine yer verdi.

Reuters ajansı Anbar vilayetindeki El Kaim’de bulunan sağlık görevlilerine dayandırarak ölü sayısını 55 olarak açıkladı. Toplam 3 saldırıda hayatını kaybedenlerden 12’sinin kadın 19’unun çocuk olduğu belirtildi. Anbar milletvekillerinden Muhammed Karbouli ise saldırıda 60 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

‘Yanlışlık’ dediler

Al Jazeera’ye konuşan ordu yetkilileri Irak ordusuna ait uçakların “yanlışlıkla” sivilleri hedef aldığını belirtti. AFP’ye bilgi veren Anbar vilayet meclisi başkanı Eid Ammash da saldırıyı Irak uçaklarının gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak bazı milletvekilleri uçakların koalisyona ait olduğunu iddia etti. Uçakların DAİŞ’in üs olarak kullandığı bir camiyi hedef almak isterken “yanlışlıkla” pazar yerini vurduğu iddia edildi. DAİŞ’in yayın organı Amaq da saldırının gerçekleştiği bölgeden olduğunu iddia ettiği görüntüler yayınladı. Amaq, Irak ordusu uçaklarınca yapıldığını belirttiği saldırıda ölü sayısının ise 120’den fazla olduğunu iddia etti.

MUSUL

EN SON EKLENENLER