‘Yaşamadığımız zulüm kalmadı’

Halep’te rejimin başlattığı operasyon sonrası çatışmaların ortasında kalan halkın çağrısı üzerine YPG/YPJ savaşçılarının insani koridorlar açarak kurtardığı siviller, yaşadıkları zulmü anlattı.

Bustan Paşa, Biêdîn, Hulok, Heyderiyê, Şêx Faris ve Şêx Xidir mahallelerinden kurtarılan siviller, SUK’a bağlı çetelerin kendilerine her türlü zulmü yaptığını söyledi.

Şêx Meqsûd Mahallesi halkının kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen 60 yaşındaki Kerîme Ehmed, çetelerin kendilerine her türlü zulmü yaptığını ve çocuklarını ellerinden almaya çalıştığını dile getirdi.

Rejim ve çetelerin zulmünden dolayı Mercê Mahallesinden Hulok Mahallesine göç eden Hemam El-Ferec (35) adlı yurttaş ise, “Bir gün evimin önünde otururken bir havan topu tam da evimizin önüne düştü. Sonrasında sol ayağım koptu. Bu yüzden çocuklarıma bakamıyorum. Yardım kurumları bize destek olmalı” diye konuştu. Şêx Xidir Mahallesinde yaşayan Fatma Hesen de “Çeteler bize su bile vermiyordu. YPG/YPJ’ye bizi kurtardıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

YPG/YPJ savaşçılarının Bustan Paşa, Biêdîn, Hulok, Heyderiyê, Şêx Faris ve Şêx Xidir mahallelerinde denetim sağlamasından sonra yurttaşlar şimdi yeniden yaşamlarını kurmaya çalışıyor. TEV-DEM ve Heyva Sor a Kurd ise mahallelerin lojistik ve sağlık hizmelerini gidermek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

 

Seydo Îbo – Berfîn Roj / Halep – Anha

EN SON EKLENENLER