‘Avukat Ağı’na başvuruda son gün

Kadın Dayanışma Vakfı, Hollanda Büyükelçiliği’nin desteği ile yürütülen “Kadın Dayanışma Vakfı Şiddetle Mücadele Mekanizmasını Güçlendirilmesi Projesi” ile “Ankara Gönüllü Avukat Ağı” oluşturmayı hedefliyor.

Avukat Ağı’nın oluşturulmasına yönelik atölye çalışmaları, 16-24 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek. Çalışma sonucunda şiddete maruz bırakılan kadınların hukuki yollara başvurmada ücretsiz destek alması amaçlanıyor. Dört gün sürecek atölye çalışmasına katılmak isteyen avukatların “kadindv@yahoo.com.tr” adresine 10 Aralık’a kadar e-posta ile katılımını iletmeleri isteniyor.

Dayanışma büyüyor

Kadın Dayanışma Vakfı’dan Sibel Güneş, şiddet görmesi nedeniyle dayanışma merkezimize başvuru yapan her kadın öncelikle hiç bir yargıya varılmadan dinlenerek, mevcut ihtiyaçlarının tespit edildiğini söyledi. Güneş, “Sonrasında kadınların istekleri doğrultusunda birlikte bir yol haritası belirleniyor. Bu destek hukuki ya da psikolojik destekten, yararlanabilecekleri mevcut mekanizmalar konusunda bilgi aktarımına kadar uzanıyor” diyor. “Gönüllü Avukat Ağı” projesi ile daha fazla kadınla dayanışma içinde olacaklarını söyleyen Güneş, “Bu atölyeler şiddete karşı mücadeleyi güçlendiriyor. Dayanışmayı büyütüyor” diye konuştu.

ANKARA

EN SON EKLENENLER