Mêrga Bûtê Yaylası’nda kayak sezonu başladı

Hakkari’de kar yağışıyla birlikte kayak sezonu da başladı. Kent merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve 800 metre kayak pistine sahip 2 bin 800 rakımlı kayak merkezi sporseverlere açıldı.

Hakkari’nin tek kayak merkezi olan Mêrga Bûtê Kayak Merkezi geçtiğimiz günlerde bölgede etkili olan kar yağışının ardından sporseverlere hizmet vermeye başladı. Kentin batısında yer alan ve 2 bin 800 rakımlı Mêrga Bûtê mevkiinde bulunan tesis haftanın 7 günü halka hizmet sunacak. Her sabah saat 08:00’de Kaya Plaza’nın önünden kalkan servisle kayak merkezine ulaşılabiliyor.

Amaçlarının ülke genelinde ve uluslararası alanlarda sporcu yetiştirmek olduğunu belirten Hakkari Kayak Federasyonu İl Temsilcisi Turgut Besi, bu doğrultuda hem yerli hem de yabancı sporseverleri tesislerine beklediğini belirtti. Besi şunları belirti “2016-2017 kayak sezonu bizde başlamış durumda. Türkiye’nin öncelikli kayak tesislerinden birine sahibiz. İlk kayak sezonunu biz açıyoruz ve en son kayak sezonunu da biz kapatıyoruz. Kar olarak da görüldüğü gibi pistimiz kaymaya ve sportif etkinlikler için uygun. 2 bin 800 rakımlı Merga Bûtan kayak tesisimiz de 800 metre kayma mesafesine sahip. Merkeze yakın ve ulaşımı kolay. Burada iyi sporcular yetiştireceğimize de inanıyoruz. Hakkari ve çevresinde vatandaşlarımızı spor amaçlı tesisimize bekliyoruz” diye konuştu.

Kayak sezonunun açıldığını duyan yurttaşlar da Mêrga Bêtê Kayak Tesisi’ne akın etti. Kayak sezonun açılmasından memnuniyet duyduklarını belirten Avukat Zeydin Kaya kentin stresinden kurtulmak için çok faydalı bir alan olduğunu belirterek, “Bugün itibarıyla kayak sezonumuz başladı. Kar yağışı belediğimiz kadar olmasa da yinede sezonun başlamasından mutluyuz. Bu tesisi kentimiz için bir nimet olarak görüyoruz. Bu kadar güzel bir havada bu sporu yapmak çok güzel. Gençlerimizle birlikte herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

Hakkari Devlet Hastanesi kulak burun boğaz uzmanı Dr. Özkan Doğan ise hafta sonarlını değerlendirmek için güzel bir aktivite alanı olduğunu belirterek, “Hafta sonlarımızı değerlendirmek için çok güzel bir imkan. Şehir merkezinden 15 dakika içinde gelebiliyoruz. Kayak pisti. Güzel daha çok çoğaltılırsa güzel olacak. Ama şimdikinden de gayet memnunuz.”

Hakkari Devlet Hastanesi’nde hemşire olarak kentte üç yıldır çalışan Ebru Küçük ise herkese tavsiye ederek, ” Üç yıldır buradayım ve Hakkari beklediğimden daha güzel bir yer. Hafta sonlarını burada değerlendiriyoruz. Aralık ayından Nisan ayına kadar burada kayak yapma imkanı var. Herkesi buraya belliyoruz” dedi.

EN SON EKLENENLER