Ahmet Atakan’ın gülüşü yeniden aynı duvarda

Samandağ’da polisin attığı gaz kapsülünden ölen Ahmet Atakan ile özdeşleşen duvara yapılan ırkçı yazılamalar ailesi ve arkadaşları tarafından silinerek, Atakan’ın yazısı ve silueti duvara tekrardan yazıldı.

Hatay’ın Samandağ ilçesi Çevlik sahilinde bulunan ve Gezi eylemleri döneminde Antakya’da kafasına isabet eden polisin gaz kapsülünden ölen Ahmet Atakan ile özdeşleşen duvara ırkçı yazılamalar yapıldı. Kürt illerinde yaşanan çatışmalar sırasında duvarlara yapılan yazılamaların benzerleri olarak duvara “JÖH, PÖH, Ay Yıldız” yazılamaları yapılmıştı. Çevlik’te bir araya gelen Atakan’ın ailesi ve arkadaşları duvar yazılamalarını silerek, eski haline getirdi. Atakan’ın ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra yine Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin de katıldığı etkinlikte duvara önce Atakan’ın silueti işlendi. Ardından Atakan’ın yazdığı “Ne oldu lan adam olamadıysak… Hayallerimizi de satmadık ya” yazısı yazıldı.

Ardından kısa bir açıklama yapan Atakan’ın annesi Emsal Atakan, katılanlara teşekkür etti. Anne Atakan, çocuklarını katledenlerin onların anılarına dahi tahammül edemediklerini belirtti. Benzer saldırılara izin vermeyeceklerini belirten anne Atakan, çocuklarının düşlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Halkevleri adına yapılan açıklamada da, Atakan’ın gülüşünün her yerde olacağına dikkat çekildi.

EN SON EKLENENLER