ÇHD yöneticisi Uysal’a ifade özgürlüğü ödülü

BirGün’de yer alan habere göre, Viyana’da 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen This Human World insan hakları ödülleri dün yapılan törenle dağıtıldı.

Ödül alan isimler arasında, Türkiye’den de Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkez Yöneticisi Av. Şerife Ceren Uysal yer aldı. Uysal’a, Türkiye’de insan hakları alanında yürüttüğü mücadeleden ötürü, Dr. Georg Lebiszczak adı ile anılan ifade özgürlüğü ödülü verildi. Gazeteci Veronica Pelikan, ödülü takdim etmeden önce yaptığı konuşmasında, Türkiye’de yaşanan OHAL koşullarını eleştirdi ve insan hakları ihlallerinin ulaştığı düzeye dikkat çekti.

Av. Şerife Ceren Uysal ise ödülü, öncelikle KHK eliyle kapatılan derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği adına kabul ettiğini belirtti. Uysal konuşmasında; “Bu ödülü, öncelikle kapatılan ve bugün terör örgütü ilan edilen yöneticisi olduğum çağdaş Hukukçular Derneği adına kabul ediyorum. Bu ödülü, sokak ortasında, basın açıklaması yaparken katledilen meslektaşım Tahir Elçi adına kabul ediyorum. Bu ödülü, Barış İçin Akademisyenler için, Sur’da, Cizre’de hayatını kaybeden binlerce insanımız için ve bugün cezaevinde olan parlamenterler, gazeteciler, avukatlar için kabul ediyorum. Türkiye’de faşist rejime karşı direnen herkes adına sizlere bu dayanışma için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

EN SON EKLENENLER