Kadınlardan çıplak aramaya karşı boykot çağrısı

“Çıplak arama her koşulda suçtur” diyen Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu üyeleri, geçtiğimiz gün “hırsızlık şüphesi” ile çıplak arama yapılan Watsons mağazası önünde boykot çağrısında bulundu.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu, İstanbul Vialand Alışveriş Merkezi’nde bulunan Watsons mağazasında 26 Kasım’da hırsızlık yaptığından şüphelenilen lise 3. sınıf öğrencisinin soyularak aranmasını protesto etti. Alışveriş merkezi önünde “Tacize karşı isyan”, “Çıplak arama işkencedir” ve “İşkenceci Watsons” dövizleri taşıyan kadınlar, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Kadınlar sokağa özgürleşmeye” sloganları attı.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu adına açıklama yapan Hülya Zabun Akdağ, “Watsons’ta mağaza müdürü ve güvenlikçiler tarafından genç bir kızın depoya götürülmesi ve çıplak aramaya maruz bırakılması tacizdir, şiddettir, işkencedir. Bahanesi olmaz” dedi.

Akdağ, polis, güvenlik görevlisi ya da erkek devlet şiddetinin gönüllü uygulayıcısı olan herkesin, kadınların hafızasında tarif edilemez yaralar açtığını vurguladı.

“Mağaza ürünlerini korumak adına, 17 yaşındaki bir genç kıza yaşatılan bu cinsel saldırının ve yol açtığı travmaların izinin nasıl silinecek?” diye soran Akdağ, “Kâr ve güvenlik hırsıyla kadın bedenine saldıran mağaza çalışanlarına gerekli yaptırımları uygulamayan Watsons’ta alışveriş yapmama” çağrısında bulundu.

Faillerin tedbiren görevden uzaklaştırılmasını değil, adil ve şeffaf bir biçimde yargılanmalarını talep eden Akdağ, çıplak aramanın her koşulda suç olduğunun altını çizdi.

EN SON EKLENENLER