‘Referandumla kadın haklarını getirmeyecekler’

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, HDP Genel Merkezi’nde yapılan Kadın Meclisi toplantısında ele alınan konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda tutuklu HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın “Bizi hapsedebilirler ama demokrasi, barış mücadelemizi, düşüncelerimizi hapsedemezler. Bizi yenemezler” mesajını da ileten Konca, eşbaşkanlar ve milletvekillerinin tutuklanmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvurunun bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Konca, “AYM bu süreci uzatıyor çünkü Saray’dan emir bekliyor” dedi.

‘AKP yargılanacak’

“AKP işlediği suçlar nedeniyle, hem uluslararası mahkemelerde hem de kadınların vicdanında yargılanacaktır” diyen Koca şunlara değindi: “Kadınlara dönük şiddeti ve tecavüzü meşrulaştırdılar. Evini köyünü terk etmeyen kadınları katlettiler. Eşbaşkanlık sistemi olan belediyelerimize kayyum atadılar. Eğer bu hükümet tüm bunları yapmışsa bir referandumla Türkiye’ye özgürlük kadın hakları getirmeyecek demektir.” Kapatılan Gün TV çalışanı Müjgan Ekin’in 49 gündür kayıp olduğunu da hatırlatan Konca, İçişleri Bakanının hala Ekin’e dair açıklama yapmadığını söyledi.

ANKARA

EN SON EKLENENLER